DAN KAD SE GRUDALO NA STRADUNU Prije točno godinu dana Dubrovnik je zabijelio snijeg, prisjetite se kako je to izgledalo (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Na današnji dan, prije točno godinu dana, u Dubrovniku je pao snijeg, po prvi put nakon 2009. godine. 

Snijeg je padao na cijelom području Grada Dubrovnika, ali i u Konavlima, Župi dubrovačkoj, Primorju, Pelješcu i otocima. Počelo je od ranog jutra, kada su po dubrovačkim prometnicama ralice počele čistiti snijeg, a promet je bio otežan. Libertasovi autobusi su prometovali otežano i izvan voznog reda, zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća. Dio naselja je zbog zaleđivanja u cijevima ostao bez vode. Sazvan je i krizni stožer koji je vrijedno radio na otklanjanju problema koje je snijeg prouzorčio. Građani su upozoreni da ne izlaze iz kuće ako ne moraju. 

Bez obzira na probleme koje su donijele, kod većine građana su sniježne pahulje, koje se na krajnjem jugu Hrvatske ne viđaju često, ipak dočekane s oduševljenjem. Tako se na Stradunu grudalo, brojni su građani izrađivali snjegoviće i zabavljali se, a najviše su mu se razveselili najmlađi. 

U điru je bila i ekipa Dubrovačkog dnevnika, koja je, bez obzira na minuse i klizave kolnike, ipak uspješno odradila posao i objavila veliku fotogaleriju te sve informacije vezane uz 'ledeno doba' koje je pogodilo Grad. Posjećenost se tih dana mjerila u stotinama tisuća klikova, a Dubrovački dnevnik je još jednom potvrdio svoj status najčitanijeg lokalnog portala i u izvanrednim situacijama. Godinu dana nakon toga, ekipa Dubrovačkog dnevnika vas u velikoj fotogaleriji, koja je nastala tog dana, podsjeća kako je tada izgledao Grad.

Popularni Članci