Mališani posjetili Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U povodu obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, njihovog zaštitnika, jučer su policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u svojim službenim prostorijama ugostili djecu iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola s područja Županije.  

Tako je za djecu predškolskog uzrasta dječjeg vrtića Ciciban iz Dubrovnika organiziran posjet Policijskoj upravi, djeci dječjeg vrtića Radost iz Metkovića posjet Policijskoj postaji Metković, djeci dječjeg vrtića Ploče posjet Policijskoj postaji Ploče, djeci dječjeg vrtića Gruda posjet Postaji granične policije Gruda, djeci dječjeg vrtića Lastavica iz Lastova i učenicima nižih razreda osnovne škole Lastovo organiziran je posjet Policijskoj postaji Lastovo, djeci nižih razreda Osnovne škole Ston organiziran je posjet Policijskoj postaji Ston, dok su policijski službenici Policijske postaje Korčula posjetili dječji vrtić Korčula i dječji vrtić Anđeli Čuvari na Korčuli.   

Djeca su prilikom posjeta vidjeli opremu i vozila koju koriste službenici temeljene, prometne i kriminalističke policije te su imali priliku razgledali službene prostorije, među kojima im je najveću pozornost zaokupilo operativno komunikacijski centar policije gdje su od policijskih službenika upoznati s načinom zaprimanja dojava i korištenja sredstava komunikacije među policijskim službenicima.

Također, zanimljiv im je bilo način pronalaska i izuzimanja otisaka prstiju od strane kriminalističkih službenika. Obzirom da je započela nova školska godina i da su djeca svakodnevno na kolniku ili se do vrtića i škola prevoze u vozilima, policijski službenici prometne policije održali su im kratko predavanje o sigurnom kretanju u prometu, važnost korištenja auto sjedalica i pravilnom korištenju sigurnosnog pojasa.  Za djecu dječjeg vrtića Ciciban prikazan je i kratki animirani film „Crvenkapica u prometu“.

Na završetku obilaska, djeca su dobila prigodne poklone (slikovnice, bojanke i reflektirajuće kišne kabanice).

Popularni Članci