DANAS PRISEGNULI Jadran Barač (SDP) i Ivan Maslać (HDZ) novi su gradski vijećnici

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Aida Čakić, AČ
Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač i HDZ-ov Ivan Maslać na 11. sjednici prisegnuli su kao dubrovački gradski vijećnici.

Barač je tako zamijenio donedavnog šefa dubrovačkog SDP-a, Mladena Gojuna, koji je stavio svoj mandat u mirovanje te ga zapravo predao Baraču što se već ranije i najavljivalo. Budući da je praktički nedavno preuzeo vodstvo u stranci ova će pozicija Baraču zasigurno dobro doći u pozicioniranju na političkoj sceni i artikuliranju stavova. Inače, Jadran Barač žestoko je kritizirao ugovor između Grada Dubrovnika i DPDS-a pa se očekuje kako će o toj temi često govoriti i u Gradskoj vijećnici.

HDZ-ov Ivan Maslać u Gradsko vijeće Grada Dubrovnika ušao je umjesto Nikoline Soko. Naime, na izborima je bio deseti na listi za ulazak u Vijeće, no kako je bio zaposlenik Grada Dubrovnika nije mogao biti i vijećnik. Nedavno je prešao na novo radno mjesto, točnije kao direktor komercijalnih poslova Zračne luke Dubrovnik, pa tako nije više bilo prepreke da postane gradski vijećnik. Kada se pojavila priča da bi mogao ući u Gradsko vijeće, Maslać je, mjesec dana prije, potvrdio za Dubrovački dnevnik navedene priče.

"Argumentirano ću raspravljati o svemu i uvažavati svačije mišljenje, a sa svojim desetogodišnjim iskustvom u gradskoj upravi mislim da mogu doprinijeti konstruktivnoj raspravi o svemu što je moj glavni cilj", kazao je HDZ-ov Ivan Maslać koji je inače brat supruge premijera Andreja Plenkovića.

Popularni Članci