'DEČKO' VASA BRKIĆA Ljetovao je na 15 metara dugoj jahti Dubrovčanina kojeg povezuju s elitnom prostitucijom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Milijan Brkić je čovjeka koji je odao organizatorima prostitucije da su pod tajnim mjerama nazvao svojim dečkom.

Ta izjava je izrečena u šali, ali je prijateljstvo s Nikolom Sulićem očito ozbiljno. Kako je svjedočio sam Sulić, poznaju se još od rata, Brkić mu je već sređivao posjet kod ministra poljoprivrede, a policija je utvrdila da su se Brkić i Sulić čuli čak 64 puta u šest mjeseci 2011. godine.

Upravo je to godina kad je Brkić kao zamjenik ravnatelja policije koordinirao akciju protiv prostitucije, a onda je Sulić upozorio jednu od organizatorica, Saru Sikirić, da promijeni broj mobitela i da policija sve skenira. Je li za mjere Brkić javio Suliću, namjerno ili slučajno, ili je to učinio netko treći, tek treba dokazati istraga. Za Brkića je prijateljstvo sa Sulićem neugodno jer je i u aferi s lažnim SMS-ovima uhićen zbog probijanja tajne istrage njegov prijatelj i kum Blaž Curić, piše Express.hr. 

Pa se postavlja pitanje otkud onima oko Brkića takve važne informacije koje ne bi trebali znati. Sulić je inače trenutačno prokurist u Istarskoj pivovari, a u Tribunju, u kojemu ljetuje, smatraju ga vrlo moćnim čovjekom. Dok se bavio uvozom piva Bavaria, njegova je tvrtka bila glavni sponzor Tribunjskih utrka magaraca. Sagradio je lijepu kuću na najatraktivnijem predjelu Podvrh, ali mu je ulaz s gornje strane iz Kornatske ulice. 

Za tu investiciju mu je i općina prodala dio zemlje. "Napravio je lijepu kuću, nabavio vrhunski brod. No kad ukrca ekipu i rano ujutro prođe pokraj Tribunja, s broda pojačaju Thompsona do kraja", opisuje Sulićevo ljetovanje njegov susjed. Brkić, s druge strane, o Suliću ne želi pričati, osim epizode kad ga je nazvao "svojim dečkom".

"Zajedno su bili u kolovozu 2015. godine, kad je tadašnjem glavnom tajnik HDZ-a Milijanu Brkiću na Kornatima pozlilo i kad je prevezen u Opću bolnicu Šibenik", priča svjedok iz Tribunja. Tu priču potvrdio je i još jedan Tribunjac koji zna čak i tko je Brkića u tom hitnom slučaju prevezao do bolnice. Sulićeva 15-metarska jahta Favorit 1 glasi na Istarsku pivovaru, a ime je vjerojatno dobila po imenu piva koje proizvode. Jahte tvrtki se inače ne bi trebale koristiti u privatne svrhe, osim ako je korisnik ne plati. Čini li to Sulić ili je u prekršaju, nije poznato. I kći Milijana Brkića se jedno ljeto fotografirala na jahti i to objavila na društvenim mrežama, a upućeni kažu kako je to bila upravo Sulićeva jahta.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Popularni Članci