Dobroslavićeva čestitka: Izgubljenim životima, uništenim kulturnim blagom i ožiljcima smo izborili slobodu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Hrvatska u utorak slavi Dan neovisnosti prisjećajući se 8. listopada 1991. godine. Župan Dobroslavić tim povodom uputio je čestitku svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije.

”Prošlo je 28 godina od dana kada je Hrvatski sabor odlučio raskinuti sve državnopravne sveze na temelju kojih je Hrvatska zajedno s ostalim republikama i pokrajinama tvorila dotadašnju SFRJ.
Takva odluka bila je potvrda Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske od 25. lipnja, te je Hrvatska postala slobodna i neovisna država.
Nažalost, agresor je imao drugih planova te je na putu hrvatskoj slobodi stajala velika žrtva. Izgubljeni životi, uništeno kulturno blago, ožiljci koji još uvijek zacjeljuju. Sve to bilo je potrebno da dobijemo osnovno ljudsko pravo – slobodu. Zbog svega toga i na današnji dan budimo zahvalni svima onima koji su stali na branik Domovine, svima koji su nam omogućili da gradimo bolju budućnost. Nažalost, mnogi od njih danas nisu s nama. Neka im je laka hrvatska zemlja,” čestitao je župan. 

Popularni Članci