POTVRĐENO! Dubrovački studenti bi uskoro ponovno mogli imati menzu, jedan ugostitelj iskazao interes!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Restoran 'Teatar' više neće biti studentska menza, prvi je prije 10-ak dana pisao Dubrovački dnevnik, no čini se kako bi problem studentske prehrane ipak uskoro trebao biti riješen. Iako se činilo kako se to neće tako skoro dogoditi, jedan je ugostiteljski objekt iskazao interes za pružanjem usluge studentske prehrane studentima, a informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica.  

"Jedan dubrovački poduzetnik iskazao je interes za pružanje usluge studentske prehrane. Prethodno sam zamolio dubrovačke ugostitelje da se jave i da budu društveno odgovorni te da nam pomognu do 1. travnja oko ovog pitanja. Mogu potvrditi kako se jedan potencijalni davatelj usluge javio na moj apel. Također, riječ je o ugostitelju koji ima lokal na dobroj lokaciji," potvrdio je Potrebica za Dubrovački dnevnik dodavši kako je 'izgledno kako će od sredine listopada studenti ponovno moći koristiti uslugu studentske prehrane zahvaljujući činjenici kako u Gradu postoje ljudi koji su spremni pomoći onda kad je to potrebno'. 

Potrebica je kazao kako slijedi raspisivanje natječaja te vjeruje kako će se administrativno-tehničke prepreke ukloniti sljedećeg tjedna kako bi studenti mogli što prije početi koristiti uslugu, pod istim uvjetima i pod istom cijenom kao što se i dosad služila u gradu. 

Podsjetimo, razlog zbog kojeg je vlasnik 'Teatra' Nikša Končić otkazao menzu leži u, kako je naveo, niskoj cijeni studentskog obroka koja iznosi 23,10 kuna s PDV-om od čega student plaća sedam kuna. Upravo iz tog razloga već dulje vrijeme dubrovački ugostitelji ne iskazuju interes za pružanjem studentske prehrane, a svakako i zbog činjenice kako neusporedivo više zarađuju od gostiju koji posjećuju Dubrovnik. 

Potrebica je bio i na sastanku s predstavnicima Ministarstva gdje su, kako kaže, iskazali razumijevanje za problematiku. Inače, organiziranje studentske prehrane u nadležnosti je Ministarstva. 

"I dalje su iskazali želju da cijena ostane jedinstvena u RH, ali je najavljena i izmjena Pravilnika pa će se o svim novim elementima svakako razgovarati," kazao je Potrebica. 

Popularni Članci