DOZNAJEMO Gotova obnova Lazareta, na velikom otvaranju očekuje se i premijer Plenković

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Završena je obnova kompleksa Lazareti.

Kako doznaje Dubrovački dnevnik, veliko otvaranje kompleksa održat će se krajem mjeseca, točnije 28. srpnja s početkom u 20 sati.  Lazarete bi trebao otvoriti hrvatski premijer Andrej Plenković iako će se jasno popis visokih uzvanika znati koji dan pred samu svečanost.

Podsjetimo, većina lađa u Lazaretima obnovljena je 2014. godine, dok su sada tako obnovljene tri lađe kompleksa. One su se obnovile u sklopu projekta "Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika” sufinanciranog sredstvima iz fondova Europske unije. Ukupni prihvatljivi troškovi određeni su na maksimalno 30.944.625,74 kuna od čega Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj financira 25.995.571 kuna, a upravo je obnova financijski najzastupljenija te logistički i tehnički najzahtjevnija aktivnost. 

Tijekom izvođenja radova došlo se do novih arheoloških otkrića koji su bili razlogom zastoja građevinskih radova kako bi se provela sva potrebna istraživanja i obavilo propisno dokumentiranje nalaza.

Nositelj projekta je Grad Dubrovnik, a na projektu sudjeluje još 10 partnera: Zavod za obnovu Dubrovnika, Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Folklorni ansambl Linđo, Studentski teatar Lero, Art radionica Lazareti, Udruga DEŠA – Dubrovnik, DEŠA PRO d.o.o., Dubrovačka ART udruga bez granica, Obrt Artur Sebastian design.

Popularni Članci