DOZNAJEMO! U bolnici izvanredno stanje, prokišnjava po krevetima pacijenata, Bekić zavapio za pomoć ministra i župana

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Kako doznaje Dubrovački dnevnik, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić pisao je ministru Milanu Kujundžiću i županu dubrovačko-neretvanskom Nikoli Dobroslaviću zbog prokišnjavanja Opće bolnice Dubrovnik.

Naime, uslijed obilnih kiša, kakve traju zadnjih dana, a koje će prema vremenskoj prognozi trajati cijelog sljedećeg tjedna, uvjeti u bolnici teško su izdrživi. Naime,  prokišnjava zgrada A, u kojoj se nalaze odjeli pedijatrije, neurologije, ginekologije, rodilišta, rađaonice... Događa se tako da voda curi iz stropova i po krevetima pacijenata.

Najgore je na odjelu pedijatrije, gdje je dio najmlađih pacijenata premješten u centralni hodnik.

Ravnatelj Bekić je tako pisao ministru zdravstva Milanu Kujundžiću i županu Nikoli Dobroslaviću, praktički zavapivši za pomoć kako bi se problem riješio.

Bolnica je izgrađena 1984. godine te je jasno da ju je zahvatio i "zub vremena", kojemu najteže odoljeva upravo spomenuta zgrada A, koja se nikad nije rekonstruirala. Upravo u tom dijelu bolničkog kompleksa ljeti se muka muči i s hlađenjem bolnice, a zimi i s centralnim grijanjem.

Jasno, svi navedeni problemi ne mogu se riješiti "preko noći", a za njih ne treba kriviti niti sadašnju, a niti prošle garniture na čelu OB Dubrovnik. Jednostavno, problem je to koji se mora riješiti na višim instancama, konkretno u samom Ministarstvu zdravstva, kako bi se pacijentima olakšao boravak u OB Dubrovnik.

Za nadati se stoga kako će apel ravnatelja Bekića uroditi plodom.

Popularni Članci