DRAMSKI PROGRAM IGARA 'Pod balkonima' i ovog ljeta oduševljava festivalsku publiku

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U sklopu dramskog programa 70. Dubrovačkih ljetnih igara, prošlogodišnji premijerni dramski naslov „Pod balkonima“ u režiji Darija Harjačeka, dramaturgiji Vedrane Klepice na temelju izbora iz proze Ranka Marinkovića reprizno je izveden sinoć, 16. srpnja u parku kampusa Sveučilišta u Dubrovniku, a na repertoaru Igara je još večeras i sutra s početkom u 21:30 sati. 

Kao i prošlog ljeta, festivalska je publika prepoznala Marinkovićevu britku kritiku društva i zapanjujuću suvremenost teksta te sličnost s današnjim političkim, društvenim i ekonomskim trenutkom te kraj predstave ispratila dugim pljeskom i ovacijama, nagradivši i sjajnu izvedbu Festivalskog dramskog ansambla koji su svi redom ostvarili sjajne glumačke kreacije Marinkovićevih likova: Marko Makovčić, Doris Šarić Kukuljica, Helena Buljan, Maro Martinović, Jerko Marčić koji je zamijenio Dada Ćosića u ulozi Mićela, Nikša Butijer, Dušan Gojić, Ugo Korani, Livio Badurina, Nataša Kopeč koja je za ulogu Olive u ovoj predstavi lani osvojila nagradu Orlando, Linda Begonja, Jelena Miholjević, Ema Pralas te Josip Brakus, Marin Klišmanić i Ivan Pašalić. Scenografiju predstave potpisuju Vesna Režić, kostimografiju Doris Kristić, glazbu Nenad Sinkauz, a dizajn svjetla Elvis Butković.

Ulaznice za predstavu „Pod balkonima“, koju preko titlova na engleskom jeziku mogu pratiti i strani posjetitelji, dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21.30 sati, gdje svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 %. Predstava se izvodi pod pokroviteljstvom Tele2. 

Popularni Članci