DRUGO LICE INVALIDNOSTI Kako olakšati zapošljavanje invalida i motivirati poslodavce (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dženita Lazarević/Facebook
Predstavljanje platforme Drugo lice invalidnosti predstavljeno je danas u Dubrovniku ispred Sponze, a cilj je akcije unaprjeđenje mogućnosti zapošljavanja za osobe s invaliditetom motiviranjem poslodavaca za zapošljavanje i pružanje podrške osobama s invaliditetom na slobodnom tržištu rada.

Među sedam pobjednika u kampanji Drugo lice invalidnosti kao jedina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izabrana je Ivana Nikolac.

Projekt Drugo lice invalidnosti teži unaprijediti kapacitete samih osoba s invaliditetom i njihovih udruga za promociju talenata, kompetencija i sposobnosti osoba s invaliditetom da konkuriraju na slobodnom tržištu rada.

Kako je istaknuto, projekt provode Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Udruga za rehabilitaciju i edukaciju VISOKI JABLANI, a period provedbe projekta je od 11.2.2014. do 10.2.2015. godine.

Naša misija je pokušati promijeniti javnu percepciju osoba s invaliditetom kao isključivo socijalnih i medicinskih slučajeva omogućavanjem svim osobama s invaliditetom da se predstave široj javnosti, a posebice poslodavcima, kao aktivni i odgovorni građani koji svojim sposobnostima, radom i društvenim angažmanom doprinose kreiranju tolerantnog i demokratskog društva, uključivog za sve građane i građanke –ističu organizatori.

U tu svrhu, snimili smo 7 promotivnih filmića i razvili ovu komunikacijsku platformu putem koje Vam prezentiramo naših prvih 7 POBJEDNIKA, 7 osoba iz različitih krajeva Hrvatske, s različitim oblicima invaliditeta, ali i različitim talentima i kompetencijama za uključivanje na slobodno tržište rada. Ona ujedno donosi alate za direktnu komunikaciju i povezivanje osoba s invaliditetom s potencijalnim poslodavcima kroz Korisnički forum i Burzu rada za osobe s invaliditetom, ali predstavlja i platformu za širu javnu raspravu o svim pitanjima relevantnima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, poručuju organizatori kampanje.

Popularni Članci