Država daje poslovne prostore u zakup, na popisu i jedan u povijesnoj jezgri Dubrovnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Tvrtka Državne nekretnine objavila je natječaje za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske.

Dva su natječaja - jedan za Zagreb (otvoren do 25. siječnja), te drugi za Dubrovnik, Rijeku, Split, Zadar i Osijek (rok prijave do 24. siječnja).

Ukupno je riječ o 67 poslovnih prostora, početne cijene s kojima se ulazi u nadmetanje kreću se od 289 do 23.000 kuna mjesečno. Zajedničko im je da su dobrim dijelom u samim središtima najvećih hrvatskih gradova.

Predložene djelatnosti u tim poslovnim prostorima su od ugostiteljske, trgovačke, uredske, uslužne, zanatske, pa do proizvodnih djelatnosti, uz ostale.

Kada je Zagreb u pitanju većina poslovnih prostora nalazi se na atraktivnim lokacijama poput Jelačićeva trga, Mesničke, Dežmanove, Ilice i Tesline ulice, a početne cijene s kojima se ulazi u nadmetanje kreću se od 444 kune do 10.942 kune mjesečno, piše Glas Slavonije.

Najskuplji poslovni prostor u ponudi je onaj u Rijeci, na Titovu trgu, za kojeg se traži (početna) najamnina od 23.200 kuna za 114 kvadrata. U Splitu je ponuđeno 15 lokacija, u Dubrovniku, Puli i Šibeniku po jedan, te dvije lokacije u Zadru.

Što se prostora u Dubrovniku tiče, riječ je o prizemlju veličine 19 kvadrata na adresi od Puča 17.

Popularni Članci