DUBROVAČKA POLICIJA O THOMPSONOVOM STATUSU NA FACEBOOKU 'Ne znamo što govore, sve smo jasno rekli'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Zatražili smo pojašnjenje od dubrovačke policije vezano uz nedoumice oko objave na N1

N1 televizija prva je objavila službeni odgovor dubrovačke policije o događajima s Thompsonovog koncerta održanog povodom Dana dubrovačkih branitelja.

-Obavještavamo Vas da je prilikom održavanja glazbenog koncerta pjevača Marka Perkovića-Thompsona 6.prosinca u Dubrovniku, sukladno prosudbi i sačinjenom planu osiguranja, bio angažiran dovoljan broj policijskih službenika, te je protekao bez sigurnosnih incidenata. Nadležna policijska postaja poduzela je sve potrebne mjere i radnje s ciljem dokumentiranja svih događanja vezano za navedeno javno okupljanje-koncert. O svemu utvrđenom izvijestit će nadležno državno odvjetništvo, te će sve daljnje radnje policijski službenici poduzimati u koordinaciji s njim - odgovorili su iz dubrovačke policije za N1.

Nakon što se proširila vijest po hrvatskim medijima kako policija vrši izvide zbog ustaških obilježja i uzvikivanja Za dom spremni, na Facebook stranici Marka Perkovića Thompsona izašao je status u kojem tvrde kako N1 televizija laže:

-Kontaktirali smo nadležne iz Policijske uprave u Dubrovniku koji su nam demantirali namjerno objavljenu lažnu vijest od strane N1 televizije iz zagrebačkog studija. Hrvatska policija je na koncertu uočila obilježja Hrvatske pobjedničke vojske i ustanovila kako je koncert Marka Perkovića Thompsona protekao bez ikakvih incidenata, u zajedništvu dobre glazbe i domoljublja uostalom kao i svi njegovi koncerti! Naime, Hrvatska policija nije izjavila ništa slično niti je spomenula kako N1 televizija navodi "ustaška obilježja koja su uočena na koncertu Marka Perkovića Thompsona u Dubrovniku", već je tu rečenicu N1 televizija namjerno izmislila kako bi kao i još poneki lijevi portali koji pišu o tobože nekakvom "urlanju" po Stradunu, širila svoje "četnikovanje" u slobodnoj Hrvatskoj i tako pokušala umanjiti značaj za nas važnih događanja u obrani Hrvatske, a u ovom slučaju presudnu ulogu branitelja u obrani Grada Dubrovnika. N1 televizija iz zagrebačkog studija i slični njima, danas se u slobodnoj Hrvatskoj ponašaju po uzoru agresorskih medija iz ratnih devedesetih godina, iz vremena kada su neki vršili propagandu oslobađanja Hrvatske od "ustaša" – napisano je na Facebook stranici Marka Perkovića Thompsona.

Dubrovački dnevnik ponovno se obratio dubrovačkoj policiji kako bismo ih zamolili da nam pojasne nedoumicu oko objave na N1.

-N1 je objavio naše službeno priopćenje i nema se tu ništa posebno dodati. Izvidi u vezi koncerta još uvijek traju, nakon čega ćemo izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, te će se sve daljnje radnje poduzimati u skladu s tim – ponovili su nam iz dubrovačke policije.

Tražili smo od njih da nam komentiraju status s Thompsonove Facebook stranice, gdje stoji kako su kontaktirali nadležne iz Policijske uprave u Dubrovniku, koji su demantirali vijest od strane N1 televizije.

-Ne znamo ništa u vezi statusa na Facebook stranici i ne želimo to komentirati, sve smo jasno rekli. Izvidi traju i postupat će se u skladu s zaključkom istrage – kazali su nam iz dubrovačke policije.

Drugim riječima, dubrovačka policija tek treba utvrditi je li na koncertu Marka Perkovića Thompsona bilo ustaških obilježja kojim se kršio zakon.

VEZANE VIJESTI:

NASTUP NA STRADUNU Thompsonov tim: Lijevi mediji lažu i šire četnikovanje

PU dubrovačko-neretvanska: Sve s Thompsonovog koncerta je dokumentirano i upućeno DORH-u

Popularni Članci