Slavi se izborni rezultat u Petilovrijencima: 'HDZ je daleko najjača politička snaga u Županiji' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Salvia
Prema izlaznim anketama HDZ osvaja 5 mandata, SDP 3, Neovisna lista Mislava Kolakušića jedan mandat, Hrvatski suverenisti jedan, Živi zid jedan te Amsterdamska koalicija jedan.

U stožeru dubrovačkog HDZ-a u Petilovrijencima počinju se skupljati članovi koji su izrazito zadovoljni rezultatom izlaznih anketa. Kandidatkinja iz Dubrovnika, Dubravka Šuica, koja je bila druga na listi tako vjerojatno ponovno ulazi u EU parlament. Ona je i sama nakon glasovanja danas u Dubrovniku kazala kako očekuje ostvarenje željenog rezultata.

"Imali smo najbolje strukturiranu kampanju i ja vjerujem da će rezultati biti izvanredni", kazala je Šuica.

Izlazne ankete i HDZ-ovih pet mandata komentirali su predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić, predsjednik gradskog odbora i gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić.

- Izborni dan u Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrdio je kako je HDZ daleko najjača politička snaga u Županiji. Postigli smo očekivani rezultat i pobijedili u 19 od 22 jedinice lokalne samouprave. To je sjajan rezultat i mislim da smo dali značajan doprinos rezultatu HDZ na razini cijele Hrvatske. Pet zastupnika je bilo na tragu naših ciljeva, potvrdili smo se u svim županijama, gradovima i općinama što je rezultat gradonačelnika i načelnika, ali i stranke - kazao je Branko Bačić čestitavši svim kandidatima na rezultatu.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković naznačio je kako je HDZ pokazao "neupitnu snagu u Dubrovniku".

- Imali smo 34,5 posto u Gradu Dubrovniku. Pobijedili smo s 88 posto u odnosu na biračka mjesta. Pojedini kandidati su pokušali ove izbore spojiti s lokalnim, ali naši birači su poslali jasnu poruku svima - istaknuo je Franković dodavši kako je HDZ apsolutni pobjednik u Gradu i Županiji.

I župan Dobroslavić zadovoljan je s rezultatima.

- Dobro smo komunicirali program i listu čime se potvrdio rad naših načelnika i gradonačelnika, ali i Županije i EU zastupnika što su građani prepoznali. Rad na tereni se uvijek isplati, a mi smo obišli sva naselja - istaknuo je Dobroslavić.

Popularni Članci