UZALUDNO ILI HRABRO? Dubrovčanin koji nije želio više biti 'rob' u ugostiteljstvu ponudio je poslodavcima svoje uvjete

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Grgo Jelavić / Pixsell
Medijske 'stupce' najčešće pune priče ogorčenih poslodavaca koji teško pronalaze sezonske radnike.

Dubrovnik pred turističku sezonu zahvati panika jer vlada potraga za velikim brojem radnika kojih, čini se, nema. Mnogi Slavonici, koji tradicionalno dolaze na jug, pošli su u Irsku ili Njemačku u potrazi za boljim i stabilnijim životom, a na lokalno stanovništvo se teško može osloniti budući da malo njih želi raditi u ugostiteljstvu.

U Dubrovniku se tako najviše traže kuhari, konobari i barmeni, a najteže od svega je pronaći kvalitetno osoblje budući da ponuda koju grad nudi treba biti na viskom nivou. U moru uvjeta koji poslodavac traži zasigurno su poznavanje osnova posla, pristojnost, korektnost, znanje stranih jezika, poštenje i ostale pozitivnosti.

No, postvlja se pitanje koje je uzrok nesređenog stanja na tržištu - zašto ljudi zapravo sve više odlaze u inozemstvo i rade iste poslove daleko od svoje domovine? Odgovor je zasigurno bolja plaća i uvjeti rada. Mladi se tako u Hrvatskoj najčešće osjećaju iskorištenim i biraju atraktivnije pozive negdje vani li često za vrijeme sezone mijenjaju poslodavce.

Dubrovčanin, čiji su podaci poznati redakciji, odlučio je podijeliti svoje iskustvo nakon dugogodišnjeg sezonskog rada u gradu.

Pojasnio je kako je godinama radio kao konobar i barmen, za što se uostalom i školovao, no ove godine je odlučio postaviti 'konkretnije uvjete' budući da se, kako je naglasio, osjećao kao rob.

- Zarada u ugostiteljstvu je dobra, ali poslodavci nemoralno iskorištavaju radnike i ne poštuju neka njihova osnovna prava. To više nisam mogao podnositi te sam ove godine odlučio slati životopise u kojim dajem ono što njima najviše treba, a to je predani rad, znanje i stečeno iskustvo, ali očekujem pošten odnos prema meni - naveo je Dubrovčanin koji je poslao životopis na dvije adrese - u jedan poznati dubrovački hotel i jedan luksuzni bar. 

Za Dubrovački dnevnik podijelio je sadržaj svog životopisa i onoga što je tražio.

"Nudim iskustvo, znanje, obrazovanost, spremnost na daljnju edukaciju za potrebe poslodavca, u i izvan mjesta prebivališta, elokventnost, profesionalnost, točnost, prilagodljivost, timski rad, svestranost i korektnost," napisao je on.

Od poslodavca je tražio: plaću od sedam tisuća kuna koja bi išla cjelokupna na tekući račun; jednokratno radno vrijeme; sve dodatne sate, prekovremene, uključujući i maksimalni broj istih, rad praznicima, nedjeljom, noćni rad (iza 22 sata) istaknuto da su regulirani sukladno Zakonu o radu; naknada za prekovremeni sat ne smije biti ispod 50 posto plus u odnosu na normalni sat, npr. cijena normalnog sata je 25 kuna neto, prekovremeni sat je 37.5 kuna neto; odredbu sukladno kojom se određuje raspodjela napojnica.

Kao obvezne stavke ugovora o tjednom i dnevnom odmoru te radnom vremenu naveo je: dnevni i tjedni odmor sukladno Zakonu o radu.

No, nažalost dobio je odbijenice na oba mjesta iako se stalno ističe kako radne snage nema dovoljno.

Zanimljiva se rasprava pokrenula i na jednom poznatoj Facebook stranici za pronalazak sezonskih poslova. Jedna od članica je napisala: "Pitanje za korektne poslodavce koji nude odlične uvjete u restoranima s dugogodišnjom tradicijom - gdje su vam prošlogodišnji radnici?", što je izazvalo brojne komentare.

Upravo to pitanje možda najviše ukazuje na teško stanje radne snage u turizmu koja je stalno u potrazi za boljim, ali povrh svega korektnijim uvjetima.

Popularni Članci