DUGOOČEKIVANI FILM Evo kad ćete u dubrovačkim kinima moći pogledati 'Generala'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dino Stanin/PIXSELL
Film Antuna Vrdoljaka 'General' koji govori o Anti Gotovoini uskoro će igrati i u kinima Kinematografa Dubrovnik.

Naime, kako je za Dubrovački dnevnik rekao ravnatelj Kinematografa Nikša Konsuo, dubrovačka pretpremijera održat će se na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza. Sama lokacija održavanja još će se odrediti.

Nakon pretpremijere, film će redovno početi igrati od 8. kolovoza.

Inače, film će se i u kino dvoranama Cinestara početi prikazivati od 5. kolovoza.

Antun Vrdoljak je radio scenarij temeljen na knjizi Nenada Ivankovića 'Ratnik, pustolov i general', a u snimanju filma sudjelovala je i hrvatska vojska. 'General' je službeno otvorio ovogodišnji filmski festival u Puli te je u konkurenciji za Zlatnu arenu.

Antu Gotovinu je utjelovio Goran Višnjić, a uz njega u filmu igraju i  Mustafa Nadarević koji glumi generala Janka Bobetka, Tarik Filipović glumi generala Davora Domazeta Lošu, Boris Svrtan je general Ante Roso, a tu su i Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec te mnogi drugi. 'General' je film u kojem je svoju posljednju ulogu odigrao velikan hrvatskog glumišta – Ivo Gregurević.  U filmu je ulogu ostvario i prerano preminuli mladi talentirani i nagrađivani glumac Robert Budak.

V.Salvia

Popularni Članci