EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Hard Rock Café zainteresiran za gradsku Dubravku na Pilama, hoće li Grad zaštititi postojećeg najmoprimca?

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Prošlomjesečna točka Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u svezi kupnje UTD Ragusa, a tako i njenih nekretnina još zvoni u ušima potencijalnih investitora koji su zainteresirani za nekretnine koje sada nominalno pripadaju Gradu Dubrovniku. 

Dubrovnikom ionako već tjednima traju pritisci i želja za iznajmljivanjem objekata u vlasništvu gradske UTD Raguse d.d., posebno Dubravke na Pilama, od strane kako domaćih tako i stranih investitora ili posrednika.

Tako je, kako neslužbeno doznajmo s Gradom Dubrovnikom došla u kontakt jedna strana međunarodna agencija koja se raspituje o isteku najma postojećem najmoprimcu, a sve u ime njihova klijenta – kompanije Hard Rock International, vlasnika brenda Hard Rock Café.

Kompanija Hard Rock International, u čijem sastavu uz globalno poznati brend Hard Rock Cafe posluje i lanac hotela Hard Rock Hotel, zainteresirana je i za otvaranje hotela u Hrvatskoj, a trenutačno intenzivno razmatraju nekoliko destinacija, potvrdio je protekle godine za Poslovni dnevnik Josh Littman, potpredsjednik razvoja HRI zadužen za tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Littman je tada u Zagrebu došao na investicijsku konferenciju Rexpo, gdje se susreo s budućim partnerima u Hrvatskoj. Tada je pokazao zanimanje za Split, Dubrovnik, ali i Zagreb te sjeverni Jadran, i u sektoru hotela, ali i prvih Hard Rock Cafea u Hrvatskoj.

Kako Dubrovački dnevnik raspolaže informacijama agencija je tražila od Grada Dubrovnika informaciju o tome kada istječe postojeći ugovor u Dubravci s tvrtkom Nautika d.o.o.

Dubrovački dnevnik je već ranije pisao kako najam prostora tvrtka Nautika plaća 116 tisuća kuna plus PDV mjesečno, a ugovor je potpisan na 15 godina, od 2007. do 2022. godine.

Iako vlasnik tvrtke Nautika d.o.o., Erih Kolak ima aktivan ugovor do 2022. godine, zasigurno nije lako poslovati dok domaći i strani ‘strvinari’ oblijeću objekt koji godišnje znatno participira u iznosu od 13,94 milijuna kuna koliko je dobiti navedena tvrtka ostvarila u 2017. godini, zajedno s drugim ugostiteljskim objektima u Dubrovniku.

Hoće li Grad Dubrovnik zaštititi postojećeg zakupca kao i ostale najmoprimce prostora koji su u vlasništvu Grada Dubrovnika nije poznato jer Grad Dubrovnik do objave ovog teksta nije odgovorio na poslani upit Dubrovačkog dnevnika.

Popularni Članci