Evo tko je dobio rješenje za produljenje građevinskih radova u sezoni

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Od 15. lipnja do 15. rujna na snazi je zabrana izvođenja građevinskih radova, odnosno zemljanih i radova  na izgradnji konstrukcije građevine na cijelom području Grada Dubrovnika. Prema uredno podnesenim zahtjevima za obavljanje građevinskih radova u sezoni Povjerenstvo je odlučilo o odobrenjima za produljenje.

Tako se radovi u ovom periodu, u terminu od 9 do 14 sati, mogu izvoditi na kompleksu Lazareti i izgradnji budućeg Studentskog doma Dubrovnik s obzirom da je riječ o radovima koji se financiraju kroz EU projekte i koji imaju zakazane rokove koji se moraju ispoštovati zbog odobravanja bespovratnih EU sredstava. Radovi u Lazaretima su u tijeku, a na Studentskom domu započinju u srpnju.

Cijela lista može se vidjeti OVDJE.

U Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika zaprimljeno je ukupno 57 zahtjeva. Sukladno Odluci o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika zahtjevi su riješeni na sljedeći način:

- 19 zahtjeva - za koje ne treba odobrenje jer se ne radi o radovima koji su zabranjeni Odlukom,
- 5 zahtjeva - za koje ne treba odobrenje jer se radi o radovima na koje se ne odnosi zabrana sukladno čl. 5. st.1. toč. 1. Odluke (radovi za čije je građenje utvrđen interes RH),
- 1 zahtjev - za koji ne treba odobrenje jer su radovi na koje se ne odnosi zabrana sukladno čl. 5. st.1. toč. 3. Odluke (hitni radovi na popravcima objekta i uređaja komunalne i ostale infrastrukture),
- 1 zahtjev -  nije uzet u razmatranje jer je podnesen izvan propisanog roka (rok je do 1. lipnja tekuće godine)
- 20 zahtjeva – odobreno izvođenje radova na izgradnji konstrukcije građevine koja se ne nalazi u neposrednoj blizini značajnog turističkog objekta u vremenu od 9:00 do 14:00 sati, osim nedjeljom, blagdanom i neradnim danom, a koji su odobreni od strane Povjerenstva,
- 10 zahtjeva -  nije odobreno izvođenje radova od strane Povjerenstva,
- 1 zahtjev -  nije odobreno izvođenje radova jer se radi o zemljanim radovima koji su zabranjeni sukladno čl. 2. Odluke.

Podsjećamo, iznimke Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika tijekom sezone odnose se na građevine za čije je građenje utvrđen interes Republike Hrvatske, potom uklanjanje građevina na temelju rješenja građevinske inspekcije, hitne radove na popravcima objekata koji se javljaju nenadano i kojima se sprječava nastanak posljedica opasnih za život i zdravlje ljudi, građenje objekata predškolskog, školskog, zdravstvenog i socijalnog sadržaja, građenje javnih građevina sportske i kulturne namjene i poboljšanja energetske učinkovitosti zgrada u vlasništvu JLRS, radove na izgradnji konstrukcije građevine koja se ne nalazi u neposrednoj blizini značajnih turističkih objekata, odnosno na udaljenosti do 200 metara zračne linije.

Odluku kojom se odobrava izvođenje radova donosi Povjerenstvo koje imenuje Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, a koje na temelju podnesenog zahtjeva stranke provodi postupak u kojem utvrđuje postoje li okolnosti za odobrenje radova.

Popularni Članci