GRADSKI KOTARI I MJESNI ODBORI Evo za koga su glasali Dubrovčani

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Prema prvim rezultatima izlaznih anketa HDZ osvaja pet mandata, SDP tri, Neovisna lista Mislava Kolakušića jedan mandat, Hrvatski suverenisti jedan, Živi zid jedan te Amsterdamska koalicija jedan.  

Donosimo podatke kako su glasali pojedini gradski kotari u Dubrovniku. Riječ je o još uvijek nepotpunim rezultatima, ali dovoljno pokazuju kako 'diše' biračko tijelo u Dubrovniku. Podaci se odnose na gradske kotare i mjesne odbore, a još se čekaju oni iz Župe dubrovačke i Konavala.

HDZ je osvojio 2277 glasova, SDP 1560, HSS 216, Most 490, lista Marijane Petir 92, lista Brune Eshi 155, a Živi zid 275 glasova.
Najviše glasova HDZ je osvojio u Mokošici 147, a najmanje na Šipanu 19 glasova. SDP je pak najviše glasova osvojio na Montovjerni 88, a u Dubravici nula te po jedan u Mravinjcu i Ljubaču. Most je najviše glasova dobio u Mokošici gdje su imali 35 birača, a niti jedan glas nisu dobili u Brsečinama i Dubravici. HSS je dobio 31 glas u Lapadu što je najviše za njih, a bez glasova su ostali u Brsečinama, Gružu i Mokošici. Živi zid je najviše glasova imao u Mokošici 28, a niti jedan glas nisu dobili u Brsečinama, Dubravici, Gradskom kotaru Grad i Mokošici.

Popularni Članci