FRANKOVIĆ ČESTITAO NOVU GODINU: 'Naši rezultati jasno su vidljivi, cilj nam je povećati kvalitetu života naših građana'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je novogodišnju čestitku sugrađanima koju prenosimo u cijelosti.

Poštovane gospođe i gospari,

Pred nama je vrijeme kada podvlačimo crtu ispod onoga što smo radili tijekom godine.

Iza nas je godina u kojoj smo dobili povjerenje birača i preuzeli odgovornost za upravljanje Gradom. Nakon šest mjeseci rada, dio ostvarenih rezultata je jasno vidljiv.

Tako smo riješili pitanja funkcioniranja Zaklade Blaga Djela, povećali smo gradski udio u prihodima od zidina, donijeli smo odluku o kupnji vile Čingrija, pokrenuta je i procedura za prijenos vlasništva nad ljetnikovcem Caboga, a naplata koncesije za žičaru kreće od 2018. godine.

Uvodimo red u gospodarenje javnim površinama i aktivno radimo na održivom turizmu s naglaskom na upravljanju gostima s kružnih putovanja i dnevnim posjetiteljima. Reformirali smo gradsku upravu koju smo okrenuli projektima te EU fondovima i naposljetku projekt pročistača za vodu vodimo prema realizaciji u 2018 godini.

Pred nama je godina u kojoj očekujemo početak realizacije velikih projekata. Projekti nadogradnje vrtića, izgradnje škola i doma umirovljenika samo su dio onog što planiramo realizirati u 2018. godini.

Pripremamo izradu projekta izgradnje 120 stanova za mlade obitelji kao i azila za životinje, a ujedno radimo strategiju razvoja športa kako bi se u 2019. godini okrenuli izgradnji športske infrastrukture.

Svi planirani projekti imaju samo jedan cilj, a to je povećanje kvalitete života naših sugrađana.

Poštovani sugrađani, svima Vama želim sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu. Vama i vašim obiteljima želim ono što je najvažnije - zdravlje te što više osmijeha i ugodnih trenutaka u krugu vaših najmilijih.

Gradonačelnik


Popularni Članci