Franković o marini u Gružu: 'Potres i rat nisu napravili Dubrovniku više štete kao što je Pašalić s onim svjetlima i čudesima'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
U emisiji Dubrovačke televizije 'Intervju tjedan' s Marijom Njavro gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se na aktualna pitanja u Gradu Dubrovniku.

Gradonačelnik na pitanje novinarke komentirao je Marinu Gruž koja je u vlasništvu Franja Pašalića. Naime, samim početkom gradnje ovog projekta došlo je do brojnih negodovanja građana kako zbog izgleda ograde, uvođenjem ogromne statue lava, ali i nedavnim raznobojnim osvjetljavanjem cijelog područja kao i nizom nepravilnosti na gradilištu na koje su stanovnici ukazivali.

- Imao sam zlu sreću vidjeti taj light show koji se događao i to je jedna lakrdija. Inače, poznajem Franja Pašalića i od njega sam očekivao najbolje jer on zna nautički biznis. Ono što se dolje događa je jedan kič kakvog Dubrovnik nije vidio i poslao sam gospodinu Pašaliću poruku da od potresa do danas nitko nije napravio veću štetu Gradu, pa ni rat, kao što je on napravio s onim svjetlima i čudesima. Odgovorio mi je kako je to bila samo testna faza i da će biti prigušena svjetla koja neće ničim naštetiti vizuru grada - kazao je Franković dodavši kako vjeruje da će investitor tako i postupiti.

- Vjerujem svakome dok me ne prevari, a kad me prevari onda ne - dodao je gradonačelnik koji je ispričao kako izgleda jedan radni dan u njegovom životu.

- Kao i svaki dan normalnog čovjeka koji radi i odrađuje svoje dužnosti, no odlazakom s posla, u popodnevnim satima, tu su brojne protokolarne dužnosti kao i veliki broj zahtjeva sugrađana za susret s gradonačelnikom. Ja funkcioniram tako da je linija odgovornosti disperzirana i na pročelnike i tako pokušavam ukazati ljudima da nisam ja jedini koji može i treba riješiti sve već se mogu obratiti onima koji direktno rješavaju probleme - kazao je gradonačelnik Franković dodavši kako i zamjenice imaju značajnu ulogu te funkcioniraju kao tim za rješavanje brojnih problema građana.

Franković je nabrojao kako se radi u brojnim ulicama na sanacijama.

- Radimo cijeli posao s Vodovodom i Elektrojugom i pokušavamo riješiti oborinsku odvodnju. Uskoro počinjemo s ulicom kod Rašice prema hotelu Palace koja će biti gotova do kraja ožujka, a u planu je i velika rekonstrukcija Vukovarske ulice u rujnu - kazao je Franković najavivši i promjenu cijele rasvjete Grada Dubrovnika.

Popularni Članci