Gradonačelnik Franković oštro poručio Božu Miletiću: 'Ne možete voljeti grad i u njemu konstantno organizirati prosvjede'

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: DD
Jučer popodne dobio sam informaciju kako Božo Miletić poziva taksiste iz cijele Hrvatske da dođu u Dubrovnik prosvjedovati, kazao je okupljenim novinarima gradonačelnik Mato Franković pri obilasku radova na prometnici Masarykov put.

Gradonačelnik je rekao kako je navodno čuo da predsjednik Udruženja taksi prijevoznika poziva čak 400 taksista iz cijele Hrvatske koji bi prema tim navodima trebali zakrčiti sve prometnice.

- Građani bi tako trebali biti ponovo taoci njihovog protivljenja zakonu. Razumijem u kojoj su poziciji, ali nedopustivo je da dubrovački taksisti blokiraju naš grad. Neka pođu u neki drugi i ostave se Dubrovnika na miru - kazao je Franković pozvavši sve taksiste na priziv savjesti te da se ne uključe u navedenu akciju. 

- Neka ignoriraju pozive ljudi koji očito ne vole svoj grad jer ne možete voljeti grad i u njemu konstantno organizirati prosvjede. Osobno sam se više puta zauzimao za taksiste i protivio se donošenju zakona, ali u konačnici ako se zakon i donese, grad ne može biti žrtva pojedinaca. To se posebno odnosi na Boža Miletića koji se ovim očito želi isprofilirati i istaknuti kao neki političar koji zastupa interese taksista. Razumijemo želju za kamerama i publicitetom, ali neka to radi u nekom drugom gradu - poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Podsjetimo, taksisti su oštro osudili izmjene Zakona o cestovnom prometu po hitnom postupku koje bi trebale liberalizirati tržište taksi-usluga. Izmjenama bi se, između ostalog, omogućilo naručivanje i plaćanje taksi-prijevoza elektroničkom aplikacijom, reagirali su i taksisti, ukinulo bi se ograničavanje broja taksi dozvola, a cijenu usluga prijevoznici bi određivali sami. Taksisti smatraju kako pod krinkom liberalizacije, omogućit će se anarhiju na prometnicama i dati odriješene ruke stranim tvrtkama koje ne plaćaju porez u Hrvatskoj.

Prošle godine u srpnju taksisti u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu organizirali su prosvjed protiv poslovanja Ubera u Hrvatskoj, tražeći da se ukine Uberova aplikacija. Na prilazu zračnim lukama u navedenim gradovima zbog prosvjeda promet je bio blokiran što je izazvalo kaos i brojna negodovanja građana.   

Popularni Članci