Goran Hrnić nahuškao ostale i radi petnaest minuta čekanja napustio ured gradonačelnika.

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sudeći po današnjem demonstrativnom odlasku predstavnika turističkih agencija sa ugovorenog sastanka s gradonačelnikom, izgleda kako je sukob oko naplate prolaza na Pilama kulminirao u politički incident,

Kako Dubrovački Dnevnik doznaje, radi se o Goranu Hrniću, direktoru i donedavnom suvlasniku agencije Gulliver Travel koji je nakon petnaest minuta čekanja odlučio buntovno napustiti ured Gradonačelnika usprkos obavijesti kako će gradonačelnik kasniti petnaest minuta.

Iz ureda Gradonačelnika su uputili reagiranje na istup Gorana Hrnića kojeg prenosimo u cijelosti.  

"Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić danas je trebao održati sastanak s predstavnicima nekoliko dubrovačkih turističkih agencija koje se bave prijevozom putnika od luke Gruž do Pila. Obzirom da je prethodno bio uživo u programu Radio Dubrovnika te nije mogao napustiti emisiju, opravdano je kasnio na zakazani sastanak točno petnaest minuta.

Međutim, prije nego što se gradonačelnik pojavio, predstavnici turističkih agencija već su napustili mjesto sastanka i to na inzistiranje predstavnika jedne agencije koja u poslu o kojem je trebalo biti riječi sudjeluje s vrlo malim tržišnim udjelom. Gradonačelnik takvo ponašanje smatra politički motiviranom provokacijom i odbijanjem suradnje koje može naštetiti svim turističkim agencijama.

Ipak, Grad Dubrovnik nastavit će pojedinačno pregovarati s turističkim agencijama koje se bave prijevozom putnika od luke Gruž do Pila i to prvenstveno s onima koje čine najveći tržišni udjel.

Trend broja putnika na kružnim putovanjima pokazuje da je, usprkos najavi naplate prelaska autobusima preko Ilijine glavice, Dubrovnik još uvijek razmjerno povoljna i privlačna destinacija. Naime, prema najavama, od svibnja do listopada 2013. godine u Dubrovnik će doći 825 tisuća putnika, odnosno 160 tisuća putnika više nego prošle godine, što čini porast od 25 %. Povećanja su najizraženija u svibnju i rujnu, mjesecima u kojima je lani došlo 203 tisuće gostiju, a ove godine bit će ih 283 tisuće. Ovo povećanje turističkog prometa dovest će do povećanja, a ne smanjenja prihoda za dubrovačke poduzetnike, trgovce, ugostitelje, taksiste i autobusere.

Upravo zato, Grad Dubrovnik neće odustati od naplate Naknade za prekomjernu upotrebu prometnica turističkim autobusima, kojom će se omogućiti da sva ulaganja u prometnu infrastrukturu, hortikulturno uređenje i čistoću grada plaćaju izletnici koji su organizaciju izleta s broda unaprijed već platiti, a ne građani Dubrovnika.“

Popularni Članci