GRAD DUBROVNIK O VLAHUŠIĆEVIM NAVODIMA: Poziva na bezakonje, a u dva mandata nije bio u stanju provesti reviziju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Grad Dubrovnik uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti, a koje se tiču reakcije na navode koje je dao bivši gradonačelnik Andro Vlahušić. 

Pozivom osobama kojima ne pripada stanarsko pravo  da ne napuste stanove u vlasništvu Grada Dubrovnika, bivši je gradonačelnik još jednom pokazao svu puninu svoga stila vladanja i shvaćanja odgovornosti za zajedničko dobro, a to je  vladavina bezakonja i nereda.

Za razliku od njega ova je gradska uprava napravila reviziju i pokrenula postupak iseljenja svih koji nemaju pravo na stan i to bez obzira na stranačke iskaznice i pritiske kojima smo bili izloženi. Što se tiče konkretnog slučaja s gradskim vijećnikom- i prema njemu se primjenjuju jednaka pravila kao i na sve ostale koji na bilo koji način koriste gradski stan.

Možda bi Vlahušić trebao odgovoriti zašto on nije bio u stanju napraviti reviziju korištenja gradskih stanova. Je li razlog tome nesposobnost ili nedostatak hrabrosti? Umjesto tog odgovora, Vlahušić, koji koristi državni novac i uzima visoku mirovinu koja mu po ničemu ne pripada,  usuđuje se držati propovijedi i govoriti o poštenju.

I pritom, pozivom na nepoštivanje zakona, zapravo krši Ustav Republike Hrvatske koji privatno vlasništvo smatra nepovredivim pravom.

Građani su ovu gradsku vlast izabrali upravo nadajući se kako će se zauvijek dokinuti bezakonje i kako će se konačno zakoni početi provoditi. I to jednako prema svima. A to smo u ovih devet mjeseci u više navrata itekako dokazali.

Popularni Članci