Grad Dubrovnik sufinancira građanima ugradnju solarnih sustava

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž sudjelovao je u info danu Dubrovačke razvojne agencije DURA-e pod nazivom „Sve o poticajima i ugradnji solarnih sustava na vaš krov“ održanom u Sveučilišnom kampusu Dubrovnik.

Grad Dubrovnik je u suradnji sa DURA-om objavio Javni natječaj za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije putem kojeg će se sufinancirati 80 kućanstava sa područja Grada Dubrovnika sa ukupno 50 posto investicije ili maksimalno 15 tisuća kuna. Potencijalni korisnici zainteresirani za ovu pogodnost na info danu su mogli saznati sve detalje o uvjetima koje moraju zadovoljiti i potrebnoj dokumentaciji.

Zamjenik gradonačelnika Raguž uvodno je naglasio kako u današnje vrijeme kada cijene energenata vrtoglavo rastu, potrebno je iskoristiti pogodnosti obnovljivih izvora energije. U kontinentalnim krajevima sve se više koriste solarni kolektori, a naša županija i grad imaju neusporedivo više predispozicija i sunčanih dana i zbog toga mi je drago da Grad Dubrovnik može ponuditi ovakvu subvenciju svojim građanima, rekao je Raguž.

Popularni Članci