GRAD POKREĆE SPOR Branitelj ušao u stan koji je namijenjen lokalnom pedijatru

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Slučaj Marija Vrbanića, Vukovarca koji nema riješeno stambeno pitanje pa mu je iz Ministarstva branitelja sugerirano da naprosto provali u neki prazan stan, nije jedini. Telegram donosi slučaj iz Dubrovnika. 

Grad Dubrovnik pokrenuo je jedan takav spor zbog hrvatskog branitelja i invalida Domovinskog rata koji je početkom studenog prošle godine provalio u stan kupljen za potrebe lokalnog pedijatra koji je trebao početi raditi u ordinaciji u Mokošici. Stan od gotovo 66 kvadrata bio je prazan nekoliko mjeseci prije nego što je u njega trebao useliti pedijatar. No, prije je u njega uselio branitelj koji je u medijima i na stranicama Grada vidio odluku da se gradski stan dodjeljuje Domu zdravlja.

Njegov odvjetnik za Novu TV je rekao kako nije u pitanju ilegalno useljenje, već da je branitelju korištenje stana, uz plaćanje najamnine, omogućio prijašnji vlasnik. Sam branitelj objašnjava kako su ga još 2016. iz Grada uvjeravali da će mu osigurati smještaj. Svi njegovi pokušaji su propali pa je naprosto ušao u stan koji u tom trenutku nije bio namijenjen nikome. Tek naknadno je, tvrdi, grad odlučio da će stan osigurati za pedijatra.

Supruga ovog gospodina ispričala je kako im naprosto nije preostalo ništa drugo, budući da nitko u stan nije htio primiti njihovu peteročlanu obitelj. Obitelj je u jednom trenu pozvala Grad Dubrovnik da odustane od tužbe, no gradonačelnik Mato Franković to ne misli učiniti, piše Telegram.hr.  

Ostale slučajeve pročitajte OVDJE

Popularni Članci