TJEDNI PREGLED Grad Dubrovnik u realizaciji dva bitna projekta za mlade

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ovog tjedna Grad Dubrovnik pozvao je roditelje učenika srednjih škola, s prebivalištem na području Grada Dubrovnika, da podnesu Zahtjev za sufinanciranje nabavke udžbenika.

Naime, Grad će i ove godine sufinancirati kupnju udžbenika u iznosu do tisuću kuna. Zahtjev se dostavlja na propisanom obrascu Upravnom odjelu za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, a iz Odjela pozivaju roditelje da ga čim prije podnesu, dok se račun može priložiti i naknadno, nakon što se udžbenici kupe.

Također, završeni su radovi na rekonstrukciji javne rasvjete u Ulici od Maslinate na području gradskog kotara Ploče iza Grada. 

Položena je nova podzemna instalacija duga 130 metara te su postavljena četiri nova stupna mjesta s energetski učinkovitim svjetiljkama u LED izvedbi, a demontirana je dotrajala zračna mreža. Na ovaj je način ujedno povećana vidljivost noću u ovoj do sada jako loše osvijetljenoj ulici. 

Radovi vrijedni 100 tisuća kuna s PDV-om provedeni su u sklopu godišnjeg plana investicijskog održavanja sustava javne rasvjete Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika. 

Nadalje, u sklopu programa održavanja dječjih i sportskih igrališta koje provodi Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika, postavit će se sprave za djecu s invaliditetom i smanjenom fizičkom pokretljivosti na tri dječja igrališta.

Trenutačno se rade temelji na dječjem igralištu na Batali gdje će biti postavljen vrtuljak za djecu u invalidskim kolicima, dok se u parku Luja Šoletića u Gružu planira postaviti ljuljačka za djecu u invalidskim kolicima te kombinirana ljuljačka u Bogišićevom parku na Ilijinoj glavici. Sprave su izrađene od tvrtke Vojtek d.o.o. i ispod svake će se postaviti antistress gumena podloga.

Recimo još i da je Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika u ponedjeljak izdalo sedam Rješenja o novčanoj kazni za nepropisno postavljene bankomate u povijesnoj jezgri Grada, očevidom obavljenim u utorak 20. kolovoza utvrđeno je da su dva bankomata uklonjena iz izloga. Jedan se nalazio u Boškovićevoj ulici, a drugi na Stradunu.

Popularni Članci