Gradonačelnik Franković odlučio: Grad će osigurati potrebna sredstva za punkt hitne medicine na Elafitima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: wikipedia
Gradonačelnik Mato Franković reagirao je na ukidanje financiranja punkta pripravnosti Hitne medicine na Elafitima od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. 

"Obzirom na činjenicu da je Grad Dubrovnik od strane Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije obaviješten kako je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odbio financirati punkt pripravnosti Hitne medicine na Elafitima izražavam nezadovoljstvo činjenicom kako HZZO nije imao sluha za stanovnike Šipana, Lopuda i Kalamote", kazao je gradonačelnik Franković zapitavši se prema kojim je parametrima Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje mjerio potrebu za pružanjem hitne medicinske skrbi?

"Jesu li pri donošenju odluke o gašenju ove usluge  razmatrali činjenicu kako postoje dani kada se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta s Elafita ne može doći u Grad? U takvim situacijama adekvatna medicinska usluga jedina je slamka spasa za one koji su u potrebi i žive na Elafitima", naglasio je Franković dodavši kako Elafiti tijekom ljeta uz stacionarne goste dočekuju iznimno veliki broj dnevnih posjetitelja, a broj gostiju višestruko nadmašuje broj stanovnika na Elafitima stoga je jasno kako je i u tim vremenima punkt HMP-a na Elafitima i više nego potreban.

"Imajući u vidu sve gore spomenute parametre koje je HZZO pri svojoj odluci očito ignorirao predložit ću Gradskom Vijeću Grada Dubrovnika da prilikom donošenja odluke o rasporedu viška sredstava iz proračuna u 2017. godini osiguramo dostatna sredstva za financiranje punkta hitne medicine na Elafitima kako bi naši elafitski otoci imali jednaku zdravstvenu uslugu u djelatnosti hitne medicine, kao i ostali građani Grada Dubrovnika", zaključio je gradonačelnik Mato Franković.

DUBROVAČKI HSU 'Ukidanje punkta pripravnosti hitne medicine Elafiti je pitanje života! Zna li ministar što radi?'

Popularni Članci