HDZ o ideji kružnog toka i parkinga u Mokošici: 'Politikanti kao vlastitu ideju nude pokrenuti gradski projekt'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradski odbor HDZ-a reagirao je na ideju Udruge sigurnost u prometu Dubrovnik koji su predložili, kao rješenje problema u prometu, kružni tok u Mokošici i izgradnju parkinga na terenu iznad škole. Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti.

Javni istup Udruge sigurnost u prometu Dubrovnik po pitanju rješenja prometnih problema u Novoj Mokošici s jedne nas je strane razočarao, a s druge strane pokazao na što su sve spremni pojedinci kako bi zadobili prostor u medijima i javnosti. Stoga smo dužni iznijeti činjenice vezano uz projekt gradnje kružnog toka i parkirališta u blizini zgrade Hrvatskih ratnih vojnih invalida u Novoj Mokošici.

Najprije, radi se o kapitalnom projektu kojega je ova gradska uprava pokrenula (projekt je zapravo započet 2014. godine, ali bez ikakvog konkretnijeg rezultata) i za koji je u proračunu za 2018. godinu osigurala dva milijuna kuna. U ovih devet mjeseci od kada smo preuzeli odgovornost za upravljanje Gradom održan niz sastanaka s prometnim stručnjacima te je u tijeku izrada projektne dokumentacije. Upravo izrađujemo glavni projekt koji podrazumijeva gradnju kružnog toka i 90 parkirnih mjesta. Početak radova očekuje se koncem godine.

Rad udruga civilnog društva izuzetno cijenimo i na sve moguće načine potičemo. Međutim, nužno je reagirati kada neka od udruga, iz nama nepoznatih razloga, populističkim metodama nastoji zadobiti pažnju javnosti i to  ni više ni manje nego nuđenjem pokrenutog gradskog projekta kao vlastite ideje i rješenja nekog problema. To je zaista nedopustivo!

Mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici itekako vodimo računa o problemima svih naših sugrađana, osobito onih koji su dugi niz godina bili potpuno ignorirani i zanemareni, a to su stanovnici Gornjih sela, Elafita te  prigradskih naselja od Brsečina do Šumeta i Bosanke. I svi koji zaista imaju dobre ideje za rješavanje bilo kojeg problema su dobrodošli.  

No, način na koji nam „pomažu“ pojedinci, u ovom konkretnom slučaju član/ovi Udruge za sigurnost u prometu Dubrovnik, za svaku je osudu i pokazuje kako su pojedini članovi Udruge očito skloniji politikantstvu nego struci koju predstavljaju.        

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik

Što mislite o kružnom toku u Mokošici i parkiralištu pod naplatom na terenu iznad škole?

Popularni Članci