HOĆE LI MU SE STATI NA KRAJ? Muškarac nepravomoćno osuđen zbog pedofilije taksira po Konavlima

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
I.B. (31), muškarac iz Zagreba koji je nepravomoćno osuđen zbog pedofilije, dok se u Velikoj Gorici i Zadru protiv njega vode još dva postupka, obavlja uslugu autotaksi djelatnosti na krajnjem jugu Hrvatske. Muškarcu se sudi za ukupno pet djevojčica u dobi od 10 do 13 godina.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac taksira na području Konavala, velikim djelom prevozeći goste iz Zračne luke Dubrovnik, a na problem je upozorila Anita Papa iz udruge 'Lavice'.

„U Zagrebu je zbog pedofilije nepravomoćno osuđen na godinu i pol dana krajem veljače, nakon čega se žalio na Županijskom sudu. Također, na dva suda su u tijeku postupci,“ izjavila je Papa za Dubrovački dnevnik.

Ona se ispred udruge, a kako bi pronašla muškaraca i stala na kraj navedenom problemu ta zaštitila djecu, obratila taksistima s dubrovačkog područja na društvenim mrežama, a oni su joj se ubrzo javili te joj pomogli s potrebnim informacijama. Nakon svega  navedenog, očekuje se kako bi se muškarac već sada mogao isključiti iz obavljanja djelatnosti što je zapravo i logičan slijed događaja.  

„Ovim putem bih se zahvalila svim taksistima s područja Konavala i Dubrovnika koji su nam pomogli i stali u zaštitu djece,“ izjavila je Papa, a službena potvrda ishoda ovog događaja još se čeka.

Popularni Članci