I DUBROVNIK OSTAO BEZ LINIJE U gradu 190 putnika s 'Thomas Cooka', kako će se vratiti nazad?

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Britanska aviokompanija Thomas Cook jučer je službeno bankrotirala te je odmah prestala s radom. 

Britanska Agencija za civilno zrakoplovstvo (CAA) tim je povodom priopćila kako aviokompanija s 178-godišnjim iskustvom prestaje s prijevozom putnika te je pokrenula akciju povratka putnika doma, a svakako se to odnosi i na dio putnika koji su došli u Dubrovnik.

Naime, posljednji let Thomas Cooka u Dubrovnik je iz Manchestera stigao jučer, a sljedeći, koji je trebao biti u srijedu, je otkazan. To je ujedno i jedina linija Thomas Cooka prema Dubrovniku. Riječ je o sezonskoj liniji koja je letjela dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom. 

U Dubrovniku se trenutno nalazi 190 putnika koji su jučer doletjeli avionom kompanije Thomas Cook, a kako je za Dubrovački dnevnik izjavio direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić, britanske vlasti organiziraju njihov povratak natrag. 

"Engleska služba koja je zadužena za te izvanredne situacije već organizira povratak tim putnicima. Engleske zrakoplovne vlasti, u dogovoru s engleskom vladom, imaju rješenja. Njihovi predstavnici će biti u našoj Zračnoj luci koji će putnicima davati potrebne informacije," kazao je Luetić. 

Na pitanje kako će se općenito propast aviokompanije odraziti na ZL Dubrovnik, Luetić odgovara kako vjeruje da će utjecaj biti zanemariv. 

"Malo nas je ova vijest iznenadila s obzirom kako je to prva turistička agencija koja je nastala u svijetu. Što se tiče ZL Dubrovnik, putnici Thomas Cooka su činili jedan mali postotak ukupnog broja gostiju koji dolaze, s obzirom na ostale brojne letove i kompanije koje dolaze u Dubrovnik. U svakom slučaju, nije pozitivna vijest, mada je gotovo beznačajan postotak kad je riječ o ZL Dubrovnik," kazao je Luetić. 

Propast aviokompanije vjerojatno će se djelomično odraziti na hotelske kapacitete i privatni smještaj, no pretpostavlja se, ne značajnije. Gosti Velike Britanije ujedno su i najbrojniji koji dolaze u Dubrovnik i nije za očekivati kako će ukidanje jedne sezonske linije koja leti prema Dubrovniku umanjiti njihov interes. 

Popularni Članci