'I Mokošica je dio Grada'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Dubrovački HSS održao je u utorak, 19. ožujka, konferenciju za medije na kojoj su predstavili kanidate za zamjenika gradonačelnika, Anu Matušić i Marka Miljanića.

Konferenciju je otvorio Željko Raguž, kandidat za gradonačelnika Dubrovnika, ističući kako se u Hrvatskoj konstantno forsira sistem dvostranačja te se stvara dojam da nitko drugi ne postoji.

Najavio je kako će glavne smjernice izbornog programa HSS-a biti objavljene kroz dvadeset dana, a kao neke od projekata iz kampanje posebno ističu zbrinjavanje otpada na Grabovici.

„Prema istraživanjima, postoje indicije da otpad s Grabovice utječe na kvalitetu vode, a zdravlje ljudi je od glavnog značaja i mi u HSS-u kao rješenje stavljamo plazma spalionicu. Da budem precizan, sav otpad koji se stavlja ne sagorjeva nego se uparava, sve nestaje i na taj način dugoročno rješavamo problem onečišćenja vode u Dubrovniku i okolici, to je jedan skup projekt, ali postoje fondovi Europske unije iz kojih grad Dubrovnik, kao jedan biser izvlači zanemariva sredstva, a neke općine mogu nam biti primjer kako se to zaista radi“.

U svome programu HSS-ovci su se posbeno osvrnuli i na Mokošicu ističući kako je i ona dio grada, a tu činjenicu brojni gradski političari zaboravljaju.

„Nema patroliranja policije u noćnim satima, govorimo da dežurna ljekarna ne postoji u Mokošici, također kronični nedostatak parkinga. Mi ne govorimo o nekom 3D kinu ni o nekoj naprednoj tehnologiji o kojoj bi danas trebali govoriti, nego govorimo o osnovnim problemima“.

Ana Matušić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, osvrnula se na uvjete u kojima djeluju sportaši u Gradu.

„Kao bivši sportaš prvo bih se osvrnula na uvjete treniranja i infrastrukturne uvjete sportaša u Gradu, jer je nedopustivo da su ovakvi uvjeti, a svjedoci smo da u nekim manjim sredinama postoje bolji uvjeti nego u našem Gradu. Moji kolege i ja ukoliko nam date svoje povjerenje, svakako ćemo se usmjeriti na rješenje tog problema“.

Matušić je posebno istaknula i najosjetljivije skupine, a to su djeca, mladi i umirovljenici.

„Što se tiče djece, zalagat ćemo se za smanjenje cijena vrtića“, istaknula je Matušić.

Marko Miljanić komenitrao je trenutačnu turističku sliku Grada, ističući kako se treba truditi ponuditi nešto u turizmu da bi gosti došli i potrošili novac.

„Moramo kombinirati sve vidove turizma. Kruzing turizam ne znači da se moramo odreći elitnog turizma. Elitni turizam ne znači da se moramo odreći kruzing turizma. Turizam ima puno mogućnosti u Dubrovniku, fizički možda jesmo ograničeni, predstoji nam širenje turizma na cijelu godinu, a ne samo na turističku sezonu“.

Na održanoj konferenciji Raguž je zaključio: „Možda nismo najpametniji, ali da ćemo savjesno, odgovorno i transparentno voditi Grad, u to budite uvjereni“.

Popularni Članci