INTERSPAR STIŽE U DUBROVNIK? Prodaje se zgrada u Radeljeviću gdje je djelovao Penjački klub Pauk

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Google Earth
Uskoro bi moglo doći do promjene vlasništva nad zgradom u bivšem kompleksu Radeljević

Penjački klub Pauk, koji je djelovao u jednoj od zgrada bivšeg kompleksa tvornice Radeljević, jučer navečer objavio je na svojoj Facebook stranici kako prestaje s radom.

- Zatvaramo dvoranu. Zgrada u kojoj je dvorana je nedavno prodana drugom vlasniku pa svi moramo iz nje iselit u kratkom roku. Šteta da takve dvorane više neće biti; oduvijek je mana Dubrovnika da su opcije ograničene, a Grad uglavnom nije briga. Možda se opet nađe neka poduzetna ekipa i sami nešto naprave, tko zna? – napisali su, među ostalim, iz Penjačkog kluba Pauk.

Dubrovnikom već neko vrijeme kolaju neprovjerene priče da će trgovački lanac Interspar doći u grad upravo u kompleks bivše tvornice. Zazvali smo tvrtku Radeljević d.o.o., koja je u zemljišnim knjigama još uvijek službeni vlasnik spomenute zgrade, da nam potvrde ili demantiraju glasine o prodaji nekretnine Intersparu ili nekom drugom, ali oni nisu napravili ni jedno, ni drugo.

-Još je rano o tome govoriti. Javnost će o svemu biti pravovremeno obavještena – neslužbeno su nam poručili iz tvrtke Radeljević d.o.o. ne želeći ulaziti u bilokakve poslovne detalje.

Vlasnik tvrtke Radeljević je Institut IGH, a većinski vlasnik IGH je tvrtka iz Hong Konga Avenue Engineering and Construction Limited, kojoj je Sergej Gljadelkin prošle godine prodao 51,3 % vlasništva IGH, ali ju je preko te tvrtke i nastavio kontrolirati, jer tamo također ima svoje udjele. Avenue ulaganja, u vlasništvu Gljadelkina, spomenimo i to, koncesionar je turističkog kompleksa u Kuparima.

Što se pak tiče projekta Radeljević, godinama se priča o gradnji velikog poslovno- stambenog kompleksa, kojeg su mediji zvali dubrovački Manhattan, ali nikad to toga nije došlo. IGH je svojevremeno upao u velike poslovne probleme, bio je u predstečajnoj nagodbi, mijenjao vlasnike, pa se projekt nikad nije pretvorio u stvarnost.

fd

Popularni Članci