'TO JE ISPOD SVAKE DNEVNICE, SRAM NEKA VAS BUDE!' Provjerili smo što sve možete pronaći u Facebook grupi Poslovi u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Pojavom Facebooka svijet poslovanja značajno se promijenio.

Nije jednostavno pronaći dobar i korektan posao. Razvojem modernih tehnologija taj proces je znatno olakšan pa tako postoje razne internetske stranice koje služe kao platforme za oglašavanje radnih mjesta, no riječ je većinom o jednosmjernoj komunikaciji. Društvene mreže omogućile su korisnicima dvosmjernu komunikaciju uz pomoć koje stvari funkcioniraju brže i jednostavnije.

Popularna Facebook grupa Poslovni u Dubrovniku ima nešto manje od 18 i pol tisuća članova. U samom opisu grupe piše kako je cilj da pojedinci lakše pronađu posao ili nekog tko će raditi za njih, a poslovi su namijenjeni za rad u Dubrovniku i okolici.

Najviše objava odnosi se na poslove u turizmu i ugostiteljstvu, a članovi grupe često traže povratne informacije o iskustvu u pojedinim hotelskim grupacijama za koje planiraju raditi. „Ima li tko da je radio u Dubrovačkim vrtovima sunca ili zna nekoga tko je radio? Zanimaju me neke informacije“, napisala je jedna od članica grupe te dobila opis i pojedinosti oko rada u Dubrovačkim vrtovima sunca.

Također, tu su i upiti za rad u hotelskoj grupaciji Valamar te detaljna iskustva o radu u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik poput hrane, plaće i smještaja.

Ponekad dođe i do prepirki u grupi između bivših poslodavaca i radnika. Tako je nedavno objavljen oglas za radno mjesto u autopraoni pa se javio nezadovoljni bivši djelatnik kojega vlasnik nije isplatio.

„Kod tebe sam se smrzavao da bi mu poslije kao platio 80 kuna. To je ispod svake dnevnice, sram neka vas bude“, napisao je očito bivši nezadovoljni djelatnik te autopraonice na što je vlasnik odgovorio kako je „dobio koliko je zaslužio".

„Tako je to, treba imati volju“, dodao je on.

Česte su objave i potražnja za raznim meštrima poput onih za bojler, kao i specijalizirana zanimanja poput keramičara, frizerki, kozmetičarki tesara i ostalih. Najviše se pak raspravlja o poslovima za kuhare, konobare i slastičare. Facebook grupa Poslovi u Dubrovniku često je i mjesto za besplatnu reklamu pa tako neki od članova objavljuju fotografije usluga koje nude kao što su šminkanje, vodeno pjeskarenje i visokotlačno pranje, izrade roleta i slično.

U grupi se može pronaći i pomoć svezi intelektualnih usluga poput pisanja eseja, radova i izrade prezentacija kao i pružanje usluga lekcija iz raznih školskih predmeta.

U Facebook grupi Poslovi u Dubrovniku zasigurno se za svakog može pronaći po nešto. Veliki broj objava i informacija po pitanju pronalaska poslova, razna iskustva i detaljni opisi zasigurno mogu pomoći u odluci i pri pronalasku posla, no potrebno je biti oprezan jer internetom ponekad kruže lažne informacije. 

AČakić

Popularni Članci