Četvrta novogodišnja utrka započinje paljenjem baklje mira na Stradunu, evo kako će biti reguliran promet

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Četvrta međunarodna ulična utrka DuRun10K, posljednji događaj ovogodišnjeg Zimskog festivala, održat će se pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada, na sam dan Nove godine, u ponedjeljak. Utrka počinje na Stradunu, u dva kruga u smjeru:  Ploče – Viktorija – ulica Petra Krešimira IV, Vatrogasci, Iza Grada, Pile, Stradun.

Organizatori utrke unaprijed zahvaljuju i najljepše mole za razumijevanje i strpljenje svih stanovnika i posjetitelja Grada zbog potrebe zatvaranja cestovnog prometa. Promet će biti zatvoren kako slijedi: od kolnog ulaza u Javnu garažu na Zagrebačkoj ulici, te na čitavom potezu oko Ploča – ulica Frana Supila, Petra Krešimira IV, Bruna Bušića i Iza Grada do Pila, u vremenu od 13 sati i 50 minuta do 15 sati i 15 minuta na sam dan Nove godine.

U ime svih trkača na stazi sa najljepšim pogledom na svijetu, pokrovitelji i organizatori žele svim građanima ugodno novogodišnje poslijepodne uz ovaj poseban događaj.

Utrka će i ove godine, kao i svake do sada, započeti ceremonijom paljenja baklje za mir, koja će iz Dubrovnika tijekom godine obići preko 130 zemalja u kojima djeluje svjetski pokret PEACE RUN. Nakon Himne mira prije same utrke, baklju za 2018. godinu zapalit će i poslati na put oko svijeta gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

Dubrovnik i na ovaj simbolični način iskazuje svoje tisućljetno divljenje slobodi i miru i još jednom šalje u svijet poziv za mir i slobodu svakog čovjeka. Na utrci se očekuje sudjelovanje preko 200 trkača iz osam zemalja.

Popularni Članci