IZ GRADA O LAZARETIMA: Nezadovoljni smo rješenjem DORH-a, pokrećemo dodatne radnje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Iz Grada Dubrovnika uputili su službeni stav o rješenju oko Lazareta koji prenosimo u cijelosti. 

Grad Dubrovnik primio je dana 21. lipnja 2018. godine dopis Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku u kojem se navodi kako izvidi koje je DORH proveo u predmetu Lazareti nisu dali podatke koji bi ukazivali na postojanje osnovane sumnje da je prilikom rekonstrukcije kompleksa Lazareta počinjeno kazneno djelo za koje se kazneni progon poduzima po službenoj dužnosti.

S obzirom da su nedostaci u izvedenim radovima na obnovi ovog povijesnog objekta evidentni te uzimajući u obzir činjenicu da je Grad Dubrovnik, kako bi se isti uklonili odnosno sanirali, primoran uložiti dodatna milijunska novčana sredstva, izražavamo nezadovoljstvo ovakvom odlukom DORH-a.

Naime, zatečeno stanje na terenu nakon izvršenih radova ukazuje na brojne funkcionalne nedostatke, o čemu je u veljači 2016. godine održana i tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a koje tijelo je od DORH-a i zatražilo pokretanje postupka, kako je naglašeno u predmetnom Zaključku, zbog sumnje da se u pripremi i provedbi projekta rekonstrukcije Lazareta postupalo netransparentno i protivno zakonu. Primjerice, iz dokumentacije je jasno vidljivo da se javna nabava za značajan dio radova na obnovi Lazareta provela nakon što su ti isti radovi već bili završeni, što je protuzakonito.

Uvažavajući sve gore izneseno, Grad Dubrovnik će u svrhu zašite svojih interesa pokrenuti daljnje radnje i iskoristiti sve instrumente predviđene zakonom.

Popularni Članci