IZNENADILI SU VAS ZAŠTITARI U BUSEVIMA? Evo zašto vam oni provjeravaju karte!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Odnedavno zaštitari u autobusima Libertasa putnicima provjeravaju karte. Kako su naveli iz Grada Dubrovnika tome je tako jer je većina konduktera Libertasa na bolovanju.

"Dodatni kontrolori kroz suradnju sa Securitas Hrvatska d.o.o. uvedeni su isključivo iz razloga što su u ožujku od kontrolora zaposlenih u Libertas Dubrovnik u prosjeku samo njih dvojica bila raspoloživa za rad, ostali su na bolovanju zbog čega su se jednostavno nije moglo sastaviti smjene". - napisali su iz gradske uprave na upit Dubrovačkog dnevnika.

"Razlog uvođenja dodatnih kontrolora su isključivo bolovanja zaposlenih kontrolora. Novi kontrolori nisu u funkciji fizičke zaštite naših internih kontrolora, interni kontrolori čine zaseban par kontrolora u odnosu na vanjske suradnike/zaštitare koji djeluju neovisno od internih kontrolora." - navode iz Ureda gradonačelnika.

Inače, svima kojima su navedeni zaštitari pregledali karte mogli su vidjeti i kako oni karete provjeravaju preko novih uređaja.

"Kontrolori su od 01. travnja 2019. godine opskrbljenim novim uređajima s mobilnom android aplikacijom za kontrolu karata. Kontrole voznih karata zbog inovacije postale su značajno efikasnije. Probno razdoblje rada s aplikacijom traje do 31. svibnja 2019." - pišu iz Grada.

Dodali su kako kako je zbog dotrajalosti  i neadekvatnosti sadašnjih uređaja za kontrolu pokaznih pretplatnih karata razvijena nova mobilna android aplikacija za čitanje i kontrolu istih".

"Kao medij koristi se MIFARE CLASSIC 1k 13.56 MHz. Aplikacija pogodna za bilo koji Android uređaj koji u sebi sadrži NFC i podržava čitanje gornje navedenog medija. Aplikacija evidentira tri vrste grešaka: karte kojima je istekao datum važenja, blokirane karte i karte koje se koriste u općini u kojoj ne vrijede." - ističu iz Grada.

"Nadalje, razvijena je platforma za izradu mjesečnih izvještaja (i ostalih analitičkih podataka) po svakom kontroloru gdje se može provjeriti koju je kartu određeni kontrolor kontrolirao te je li navedena karta bila ispravna ili neispravna, jesu li neispravne karte bile oduzete itd." - napisali su.

Iz gradske uprave su napisali kako je prvi tjedan primjene aplikacije za kontrolu voznih karata kontrolirano ukupno njih 2074 karte, od kojih su 32 oduzete jer nisu bile valjane. 

"Zadovoljni smo rezultatima rada i naših i vanjskih kontrolora." - zaključili su iz Grada Dubrovnika.

Popularni Članci