JOŠ JEDAN FRANKOVIĆEV POTEZ Do kraja rujna potpuna reorganizacija gradske uprave, otvaraju se novi odjeli

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Još u predizbornoj kampanji dubrovački HDZ najavljivao je kako će, u slučaju izborne pobjede, gradsku upravu napraviti efikasnijom. Gradonačelnik Mato Franković po svemu sudeći to želi postići potpunom reorganizacijom. 

Dubrovački dnevnik uputio je upit Gradu Dubrovniku vezan uz reorganizaciju gradske uprave i koje promjene odluka nosi te je odgovoreno kako će se oformiti neka potpuno nova upravna tijela s isključivim ciljem postizanja maksimalne razine učinkovitosti i efikasnosti, posebno na polju razvojnih projekata.

Tako će jedan od novih upravnih odjela biti Upravni odjel za promet čija će jedina funkcija biti rješavanje prometa i prometa u mirovanju te održavanje svih gradskih prometnica kao i izdavanje prometnih suglasnosti. U sklopu tog upravnog odjela nalazit će se i odsjek za prometno redarstvo.

Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima bavit će se svim projektima neovisno iz kojeg upravnog odjela dolaze. Naime, nakon što određeni upravni odjeli definiraju projektne zadatke, novi odjel za izgradnju i upravljanje projektima provest će izradu projektnih rješenja i voditi proces pribavljanja potrebne dokumentacije sve do izdavanja građevinske dozvole kao i voditi i nadzirati realizaciju sve do završetka izgradnje.


Oformit će se i novi odjel za EU fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju čija je zadaća objedinjavanje svih upravnih odjela u Gradu Dubrovniku i svih komunalnih društva odnosno javne ustanove po pitanju povlačenja značajnijih sredstava iz EU fondova. Dodatna zadaća tog odjela bit će i jačanje međunarodne i regionalne suradnje, djelatnosti koja se do sada provodila u sklopu UO za poslove gradonačelnika.

Pod UO za poslove gradonačelnika postojat će i odsjek za javnu nabave. Dakle, javna nabava se više neće provoditi u svakom odjelu napose, već će se voditi centralizirano s jednog mjesta.

Točka koja se tiče reorganizacije gradske uprave će se naći na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća koja bi se trebala održati 31. kolovoza.

Popularni Članci