JOŠ JEDNA MJERA ZA SMANJENJE GUŽVI Agencijama zabranjeno zaustavljanje autobusa na Pilama i Pločama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Gradonačelnik Mato Franković jučer je turističkim agencijam uputio dopis u kojemu ih je obavijestio kako od 1. srpnja  do 15. rujna Grad Dubrovnik neće biti u mogućnosti osigurati zaustavljanje izletničkih autobusa na predjelu Pila i Ploča četvrtkom i subotom.

Gradonačelnik u pismu u kojemu se obraća agencijama ističe kako gradska uprava različitim mjerama pokušava minimizirati posljedice sve većeg priljeva gostiju.

„Pojedinih dana više različitih faktora dovede do situacije kakvu smo imali protekli tjedan, u četvrtak 14. lipnja. Taj je dan na Pilama zaustavljeno 140 dnevnih izletničkih autobusa. Kada netko dođe na jednodnevni izlet na dan kao što je bio taj dan, njegov doživljaj Dubrovnika zasigurno je daleko od onoga što želimo da odnese kao uspomenu i u takvim situacijama ni Vi ni mi nemamo zadovoljnog gosta. Upravo zbog toga Vam upućujem preporuku da kod organizacije izletničkih tura za svoje goste pokušavate izbjegavati dolaske četvrtkom i subotom, kada očekujemo veći broj gostiju s kružnih putovanja“, naveo je gradonačelnik Franković.

Inače, Dubrovnik u sklopu projekta Respect the City pripremio je niz mjera za smanjenje gužvi pa je tako odlučeno kako broj kruzerskih gostiju dnevno ne smije biti preko četiri tisuće. Osim toga cilj je i bolji raspored dolazaka brodova na kružnim putovanjima te pažljivija distribucija vremena ukrcaja i iskrcaja putnika. Pile su na neki način oslobođene od infopultova i velikog broja bookera koji su stvarali gužvu, a reorganizirano je i vrijeme dostavnih vozila.

Popularni Članci