PROJEKT AGLOMERACIJE Franković objasnio detalje važnog projekta i što nas sve čeka

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: V.S.
Potpisivanje ugovora za projekt Aglomeracije Dubrovnik, koji obuhvaća rekonstrukciju i izgradnju sustava opskrbe pitkom vodom i odvodnje otpadnih voda, trebao se održati 6. prosinca. No, tome nije bio slučaj pa se sada špekulira kako bi potpis ugovora trebao biti za svetoga Vlaha.

Na konferenciji za novinare dubrovački gradonačelnik Mato Franković objasnio je problematiku.

- Bitno je razjasniti zašto Aglomeracija nije samo u nadležnosti Hrvatskih voda. Sve mora ić preko Bruxellesa. A tržište je pokazalo da je došlo do promjene cijena. Hrvatske vode su uskladile cijene i sad se vrijednost značajno povećala te iznosi 740 milijuna kuna bez PDV-a. A kad iznos pređe 700 milijuna kuna, onda više nije pod ingerencijom Hrvatskih voda nego Europske komisije. - kazao je Franković.

- Naša procjena je da bi moglo ići do svetog Vlaha. Dobili smo i od JASPERS-a pozitivno mišljenje, ali posljednja faza je Europska komisija. To može trajati šest mjeseci, ali imamo obećanja da će ići i prije. Prvi natječaj je bio za kanalizaciju i vodoopskrbu Mokošice, a mi ćemo u 2020. godini potpisati ugovor za taj iznimno vrijedan projekt. Vodovod je odradio sve potrebno. Dobivena je većina lokacijskih dozvola. To je velika stvar za Grad Dubrovnik. - dodao je Franković. 

Popularni Članci