KNEŽEVIĆ UPOZORILA NA APSURD: Mi ćemo sami odraditi posao, a oni će i dalje naplaćivati!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Svi koji su prošli kroz proces pokretanja posla u Hrvatskoj znaju koliko je vremena i truda potrebno za ostvarenje tog nauma. Od iduće godine to bi ipak moglo postati jednostavnije, brže i lakše. Naime, u planu je postavljanje digitalne platforme koja će objediniti različite procese i institucije putem kojih se trenutno osnivaju tvrtke. Na taj način omogućit će se dugo iščekivano online osnivanje tvrtke, piše portal Woman in Adria.

Ova novost kojoj se većina veseli nastavak je projekta pod nazivom “Postavljanje temelja za moderni sustav pokretanja poslovanja u Hrvatskoj”, koji su u godinu i pol dana provodili Svjetska banka i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, uz podršku EK i niza hrvatskih institucija u kojima se obavljaju procesi za pokretanje posla i registraciju tvrtki.

Među njima je i Fina, koja je zadužena i za provođenje projekta te vođenje i održavanje novog digitalnog sustava. Platforma će uključivati i web stranice te aplikaciju putem koje će budući poduzetnici na jednom mjestu moći naći sve informacije za pokretanje posla.

Komentar je dala dubrovačka pravnica Viktorija Knežević.

„Zasad nije izašlo dovoljno detalja u javnosti da možemo procijeniti koliko će najavljeno rješenje operativno zaista olakšati poduzetnicima. Međutim, čak i da se olakša i skrati postupak, moram primijetiti da je izvan svakog zdravog razuma najava kako ćemo i dalje plaćati javno-bilježničke naknade. Dakle, mi bismo online trebali odraditi posao, a oni bi i dalje naplaćivali. Svaka čast, to je država i pol! Tako se brine o poduzetnicima!“, kazala je Knežević, a cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Popularni Članci