Koga sutra na Boninovu i kod hotela Lero zaustavi gradonačelnik Franković neće se proveseliti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Julia Mačinković
U sklopu operativne akcije „Mir i dobro“, za vrijeme blagdana, policija nastoji građanima Republike Hrvatske i svima koji se u njoj zateknu pružiti najviši mogući stupanj sigurnosti. Dio sigurnosti kao općenitog pojma je sigurnost cestovnog prometa, pa je zaštita svih njegovih sudionika bitna zadaća policije.

Tako će se na cijelom području Republike Hrvatske u subotu  provesti  akcija nadzora vozača u smislu poštivanja propisa vezanih za alkohol, korištenje sigurnosnih pojaseva i zaštitnih kaciga, korištenja mobitela i za poštivanje ograničenja brzine, odnosno propisa čije kršenje uzrokuje najteža stradavanja.

U akciji će zajedno s policijskim službenicima sudjelovati osobe iz javnog života i političari, koje svojim afirmativnim stavom prema problematici sigurnosti prometa mogu doprinijeti uspjehu akcije.

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske akcija će se provesti sutra od 10 do 14 sati.

Na području Grada Dubrovnika akciji će se,  u vremenu od 10 do 10:30, pridružiti  gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i to na dvije lokacije, odnosno na Boninovu i kod hotela „Lero“ u Ulici Iva Vojnovića.

Na području Grada Metkovića, na Trgu Kralja Tomislava, akciji će se pridružiti gradonačelnik Grada Metkovića  Dalibor Milan te bivši rukometni reprezentativac i trener rukometnog kluba Split Mario Bjeliš.

Na području Grada Korčule akcija će se provesti  na državnoj cesti D118 u blizini Doma zdravalja u Korčuli. Akciji će prisustvovati gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris.

Vozači koji će biti zatečeni u prekršaju kaznit će se sukladno zakonskim odredbama, a oni čije će ponašanje biti u skladu s propisima, nagraditi će se prigodnim poklonom.

"Apeliramo na sve sudionike u prometu da prije kretanja na put provjere ispravnost vozila, pravovremeno se informiraju o stanju i uvjetima na cestama, vežu sigurnosnim pojasom, ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol ili droge, ne koriste mobitele za vrijeme vožnje, prilagode brzinu kretanja stanju na cesti, prilikom vožnje u koloni i nepovoljnih vremenskih uvjeta povećaju razmak između vozila te budu tolerantni prema ostalim sudionicima u prometu"

Popularni Članci