KONFERENCIJA NAŠE MORE Ove godine 60. obljetnica od početka rada Više pomorske škole

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ove godine na Pomorskom odjelu obilježavaju se dvije značajne obljetnice - stota obljetnica od utemeljenja časopisa Naše more i 60. obljetnica od početka rada Više pomorske škole u Dubrovniku, a time i visokog pomorskog učilišta.

Tim povodom, Pomorski odjel organizira međunarodnu znanstvenu konferenciju Naše more 2019., koja će se održati u Dubrovniku 17. i 18. listopada 2019. Konferencija ima za cilj okupiti vodeće akademske znanstvenike, istraživače i praktičare da razmijene svoja vlastita iskustva i rezultate istraživanja o svim aspektima pomorskih znanosti i tehnologije.

Svečano otvaranje Konferencije predviđeno je u četvrtak, 17. listopada, u 9 sati, u sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića 4.

Nakon svečanog otvaranja, predavanja će održati pozvani govornici: dr. Juraj Bukša, ACI d.d, prof. Kevin Cullinane, University of Gothenburg, Švedska, dr. Andrzej Montwiłł, Maritime University of Szczecin, Poljska i Marek Vochozka, rektor, Institute of Technology and Business in Ceské Budejovice, Češka.

Program se može pogledati OVDJE.

Popularni Članci