KRASNA AKCIJA! Sedamnaestogodišnjakinja inicirala čišćenje plaže na Jakljanu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Akcija čišćenja plaže na Jakljanu, koja se nalazi u pješčanoj uvali dostupnoj samo s brodica, odžrana je prošlog vikenda.

Akciju je inicirala sedamnaestogodišnja Lucija Uskoković koja često odlazi u uvalu s obitelji na cjelodnevna kupanja, zgrožena stanjem nekad lijepe plaže i obale. Mala ekipa koju je okupila sastojala se od Sandre Uskoković, Toma Matičevića, Zrinke Režić-Tolj, Zite i Zoe Tolj i Mione Pejović Bakal.

Plaža je zatrpana smećem. Radi se o različitoj vrsti ambalaže koju nesavjesni građani ostavljaju na obali ili ju bacaju sa svojih plovila. Tako se je ovdje moglo naći bezbroj plastičnih vreća već djelomično ukopanih u pijesak, stare obuće, slomljenih igračaka, odjevnih predmeta pa čak i djelova od automobila.

Nakon cjelodnevnog sakupljanja smeća u kojem su prevladavale različite vrste plastike sakupljeno je 20 velikih vreća smeća koje su brodom za prijevoz otpada prebacili do Škvera u Mokošici, gdje su potom vreće ukrcali na vozilo sanitata. Očišćena je sama plaža kao i dio obale. Ova se mala grupa volontera nada da će ovom akcijom potaknuti građane na čuvanje ljepote nase obale kao i potaknuti pojedince i grupe građana na organiziranje sličnih akcija i na mjestima i uvalama koja su manje dostupne a svojom ljepotom prirode predstavljaju najljepše bisere Jadrana.

Popularni Članci