LASLOVO ILI LASTOVO? Ministar Banožić u Dubrovniku otok zamijenio za slavonsko selo

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Ministar državne imovine Mario Banožić održao je danas sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem te gradonačelnicima i načelnicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Tom prilikom je ministar otok 'Lastovo' preimenovao u 'Laslovo', selo u Slavoniji, i to dva puta.

"Govorili smo o rješenjima na sve one predmete koji se nalaze u Ministarstvu po pitanju darovanja, povrata, koncesija zakupa, po pitanju svih onih akata koji mogu urediti imovinsko-pravne odnose između jedinica lokalne samouprave i regionalne uprave odnosno države. Konkretno, u RH takvih je 2 379 zahtjeva, od kojih se 55 odnosi na DNŽ. Razgovarali smo o brojnim zahtjevima kod kojih postoje problemi po pitanju darovanja u smislu kako nedostaju određeni dokumenti koji bi se trebali dostaviti do kraja godine, ali i o predmetima koji su započeti, odnosno koji su imali ovjerene natječaje. Konkretno, govorimo o Mljetu i o LASLOVU koji su iz određenih razloga zastali i za koje ćemo naći rješenje," kazao je ministar, koji je inače rođen u Vinkovcima, a kasnije je ponovilo isto kad odgovarao na novinarsko pitanje.

"Razgovarali smo o svim predmetima koje su u zadnje tri godine potpisani od strane Ministarstva državne imovine, konkretno riječ je o 43 predmeta. Od toga, 24 predmeta ukupne vrijednsoti od 68,5 milijuna kuna su dosad darovani, imamo dva vrijedna kupoprodajna ugovora ukupne vrijednosti 18,6 milijuna kuna...," klazao je ministar.

Dobroslavić je istaknuo zadovoljstvo održanim sastankom te je naglasio kako mu je cilj aktivirati određene zone u županiji.

"Zahvalio sam se ministru na darovanju koje ide za Općinu Konavle, za zemljište za školu u Cavtatu. To je za nas, kao što znate, vrlo važno. Govorili smo i o korištenju zona koje su previđene u Prostornom planu, o čemu je ministar već nešto rekao, dakle i zonama na Lastovu; jedna turistička, jedna za marinu, o marini u Pločama, o području kod Banića u Primorju, turističkoj zoni na Mljetu... To su sve zone koje želimo aktivirati. Kod Lastova postoji problem jer se pojavila jedna privatna osoba s određenom tužbom koja je po nama neutemeljena, ali treba proći pravnu proceduru," istaknuo je župan.

Ministar je odgovorio na novinarsko pitanje oko projekta obnove u Kuparima.

"Ako govorimo o Kuparima I, dakle o onom dijelu za koji je već potpisana koncesija, čekalo se određeno usklađivanje prostorno-planske dokumentacije. Nakon suglasnosti resornih ministarstava, iznaći ćemo potvrdu prostornog plana. Očekujem kako će se donošenje Prostornog plana do kraja ove godine, a iza toga teče investicijski rok," izjavio je.

Popularni Članci