LIMITIRANA ISPORUKA LIJEKOVA Veledrogerije će tužiti dubrovačku bolnicu?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dug veledrogerijama nastavlja se gomilati i one najavljuju početak limitirane isporuke lijekova i medicinskih proizvoda, najavljeno je na konferenciji za novinare HUP-Koordinacija veledrogerija.

Niz veledrogerija najavljuju i podizanje tužbi protiv pojedinih bolnica, onih s najstarijim dugovanjima - Opća bolnica Dubrovnik, Sisak i Vinkovci, javlja za N1 reporetka Matea Dominiković.

Ne postoji nijedna bolnica koja plaća svoje obaveze u zakonskom roku od 60 dana. Nakon ignoriranja iz Vlade, službeni dopis slat će Europskoj komisiji, najavili su u petak u Zagrebu

Krajem svibnja, podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je da će veledrogerijama 'u idućih nekoliko dana Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) isplatiti 200 milijuna kuna duga za isporučene lijekove i medicinski materijal bolnicama, a razgovori o dugoročnom rješenju dugova se nastavljaju'.

Od ukupno 200 milijuna kuna 40-ak milijuna će ići na podmirenje dugova nekoliko bolnica - u Dubrovniku, Sisku, Vinkovcima i Virovitici, čiji se dugovi primiču razdoblju od tri godine te im prijeti ovrha, dok će 160 milijuna biti isplaćeno veledrogerijama prema izvršenosti posla pojedine bolnice, rekao je Milan Kujundžić prilikom boravka u Kliničkoj bolnici Merkur.

Popularni Članci