LUDIRANJE PO DUBROVNIKU Koji turisti u bolnicu najčešće dolaze zbog ozljeda, a koji jer su mrtvi pijani

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Godišnji odmori i putovanja obično su prve asocijacije na zabavu, ludiranje, a ponekad i pretjerivanje. Iz Opće bolnice Dubrovnik su Dubrovačkom dnevniku ustupili podatke o tome koji turisti najčešće završavaju u bolnici zbog ozljeda, a koji zbog toga što su pretjerali u konzumaciji alkohola. Podaci se odnose na period od 1. travnja do 30. listopada 2017. godine.

Turisti Opću bolnicu Dubrovnik najčešće posjećuju zbog ozljeda, a na samom vrhu liste se nalaze Nijemci na koje opada 22 posto ukupnih slučajeva ozljeđivanja turista prošle sezone. Slijede turisti iz Velike Britanije s 12 posto, dok su na trećem mjestu posjetitelji iz Bosne i Hercegovine koji čine 10 posto ukupne statistike. Na četvrtom su mjestu turisti iz SAD-a, petom Australije, a potom slijede Poljaci i Česi.

Na društvenim mrežama se vrlo često pojavljuju fotografije na kojima se turisti uspinju po samim rubovima Lovrjenca, skače u more s visokih stijena ili se nedovoljno oprezno ponašaju na zidinama, zbog čega su na istima postavljena i prikladna upozorenja.

Kad ih ponese veselje na odmoru, turisti često znaju pretjerati u alkoholu zbog čega završavaju u bolnici. Prema podacima za prošlu sezonu, u dubrovačkoj bolnici zbog alkoholiziranosti najčešće završavaju turisti iz Australije na koje opada 21 posto ukupne statistike. Pretjerati u alkoholu znaju i Nijemci koji se nalaze na drugom mjestu ove liste s udjelom od 15 posto. Treće mjesto zauzimaju gosti iz Velike Britanije.

Prošle sezone su zabilježene četiri medicinske intervencije zbog konzumacije opijata, a na listi su se našli po jedan turist iz Italije, Norveške, Srbije i Češke.

Vrijedi napomenuti kako se Dubrovnik prema pisanjima stranih medija i turističkih portala nalazi pri vrhu lista najsigurnijih destinacija stoga su male šanse kako će posjetiteljima ljetovanje u Gradu biti ugroženo ako ga ne ugroze sami sebi.

Popularni Članci