MAJKA IZ DUBROVNIKA PISALA KOLINDI: Ne dopustite da život naše djece ovisi o 300 kuna!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Togetherness © Stepan Popov - Fotolia
Na adresu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, premijera Andreja Plenovića, HZZO-a, nadležnog ministarstva pristigla su brojna pisma roditelja djece s dijabetesom, nakon odluke o doplati inzulina. Među njima je i jedna majka iz Dubrovnika koja je pisala o navedenom problemu, a čije je pismo zaprimio Ured predsjednice. 

Poštovana Predsjednice,

obraćam Vam se kao majka, kao roditelj djeteta koje ima neizlječivu bolest. Nadam se da ste upućeni u ovo što HZZO i naša Vlada žele nametnuti. Naime, oni žele da se plaća lijek koji je neophodan našoj djeci da bi živjela. Ono što je u tim malim bočicama je život... Život koji naši slatkiši primaju svaki dan po pet, šest puta. Više nije ni bit u plaćanju koliko u dostojanstvu.

Zar smo pali na tako niske grane da naša djeca moraju plaćati lijek o kojima im život ovisi? Zar im nije dosta što se svaki dan bore, što se svaki dan bodu, što svaki dan prolaze borbu za život? Zar im treba uzeti i to malo dostojanstva? Molim Vas kao majka dijabetičara, ali govorim i u ime svih majki naših slatkiša - ne dopustite da se takva nepravda dogodi! Ne dopustite da život naše djece ovisi o 300 kuna. Nisu birali svoju bolest, dodjeljena im je.

Vjerujem kako ćete stati na stranu naše djece dijabetičara i svih ostalih u ovoj državi, a vjerujte mi da ih je mnogo. To je velika vojska od 300 000 građana, stoji u pismu majke iz Dubrovnika. 

Iz Ureda predsjednice su ubrzo reagirali prema Ministarstvu i Zavodu, a reakciju pogledajte u nastavku. 

tz

Popularni Članci