Mama iz Mokošice ukazala na probleme o kojima se šuti: Ne gledam na sve crno, ali ovo je postao Bejrut (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Zabrinuta majka iz Mokošice ukazala je na problem s kojim se svakodnevno susreće u najmnogoljudnijem dubrovačkom naselju.

"Danas sam u Novoj Mokošici u Ulici Bartola Kašića išla s kćerkom od šest godina kupiti kruh. Inače, ulica kao ulica, živom tu 12 godina, ali u zadnje dvije do tri godine je unaprijeđena u skrovište nadrogiranih navijača, u bojno polje pristaša Torcide i BBB. Vidi se svašta", navodi mama iz Mokošice te dodaje kako je upravo u toj ulici nedavno dignut automobil u zrak.

"Tu su i ta djeca koja bez ikakvog nadzora roditelja voze i kradu skutere i bicikla te se svojim kasnonoćnim drndanjem ulicom trude se postati uvaženi članovi Torcide. Gledam kako imam savršen pogled s balkona na četvrtom katu i gledam sva uređena igrališta osim onog na Opskrbnom centru koje je oaza za majke", pojasnila je ona prepričavši kako je šetala ulicom s djevojčicom oko 10 sati te je pored njih projurio mladić s na skuteru s fantomkom na glavi.

"Prolijeće kraj nas tako brzo i glasno da su se dva starca ispred trgovine tako stresla, a moja kćer počela plakat i nije se smirila sat vremena. Da utvrdi gradivo, mali manijak je još dva tri puta prošao dok se nije s tim skuterom popeo iznad škole na igralište. Pitam se je li policiji problem proći malo dalje od Pošte, vidjeti zašto se svaku noć pale dva do tri alarma, zašto po liftovima zgrada i zidovima naselja se pišu prijetnje smrću, te ako su već tako ažurni po Mokošici kako se sve to uopće događa?", zapitala se majka.

"Molim gradonačelnika da uredi to igralište, da se majke s djecom ne upuštaju u predugu šetnju pločnikom koji je uistinu stvarno čist, ali se šetnja često pretvori u traumu. Nisam jedna od onih koja se trudi sve gledati crno, nije mi problem poći na neko već uređeno igralište, ali mi je problem kad mi netko kaže da živim u Bejrutu. Ruku na srce, s ovim stvarima nismo daleko", zaključila je mama iz Mokošice, dok nam je druga čitateljica nedugo nakon objave napisa poslala video na kojemu se može uočiti divljanje mladih sa skuterima na dječjem igralištu u Mokošici.

Popularni Članci