MAME DUBROVNIKA POKREĆU VELIKU AKCIJU Za polikliniku za djecu potrebno preko pola milijuna kuna, ali Dubrovnik to zaslužuje i može!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačke mame okupljene u Facebook grupi DUMAM - Mame iz Dubrovnika i okolice  pokrenule su još jednu vrijednu humanitarnu akciju. Prikupljat će se novac za kupnju neurofeedback aparata i opremanje senzorne sobe u OB Dubrovnik, koja će uskoro imati Polikliniku za zaštitu mentalnog zdravlja djece i program rane intervencije. 

"Prije godinu i pol dana kad je cijela priča s mamama krenula, zacrtala sam sebi da mi možemo srediti da Dubrovnik ima senzornu sobu!

Puno sam toga prošla s Norom, Đivo je bio u trbuhu, Vito ni u planu. A sad će Vitu trebati rana intervencija, trebat će mu senzorna soba, trebat će mu sve ono sto Dubrovnik dosad nije imao. I to će se sve napokon dogoditi i ostvariti. U OB Dubrovnik ćemo imati Polikliniku za zaštitu mentalnog zdravlja djece i program rane intervencije! Sve će to biti na uputnicu i sve će biti dostupno djeci s poteškoćama u razvoju iz cijele naše županije!

Nažalost, sve više i više je djece sa senzornim i senzomotoričkim poteškoćama. A sve je i više djece s poremećajima pažnje i koncentracije, Adhd i sličnim poremećajima. A za to itekako vrijedi neurofeedback aparat koji pomoću moždanih valova, pomaže kako naučiti djecu samoregulaciji i umanjiti posljedice poremećaja.

Nadam se da vas barem 70 posto nema pojma o čemu govorim jer znači da su vam djeca zdrava! 

Vrhunska senzorna soba košta skoro 470 tisuća kuna, a neurofeedback aparat skoro 90 tisuća kuna.

Nakon toliko godina čekanja, ništa manje od vrhunski naša djeca ne zaslužuju. I da terapije ne moraju odrađivati u Zagrebu. 

Jasno vam je koliko moramo zapeti da se ta sredstva skupe!

Zato pošaljite poslodavcima, podijelite svim prijateljima i neprijateljima, susjedama bez fejsa, onima koji nisu u grupi... Ma svima! 

Danas, sutra, možda nekome od njih zatreba, a daj Bože nikad nikome od vas ne trebala ni rana intervencija ni senzorna soba ni neurofeedback aparat. 
Idemo još jednom pokazati svima koliko se daleko može čuti nas glas i koliko smo moćne i složne kad su naša djeca u pitanju. Svaka kuna se broji!!", poručila je Dita Lipanović, inicijatorica akcije i administratorica Facebook grupe DUMAM - Mame iz Dubrovnika i okolice.                                         Akcija je prijavljena Državnoj upravi, a račun je za posebne namjene. 

Ime primatelja: Dita Lipanović
Poziv na br: datum (npr.19112018)
Svrha uplate: Donacija za hum.akciju

Popularni Članci