Mate Janković oštro komentirao hrvatski turizam: Jadran polako, ali sigurno postaje megafriteza za EU sirotinju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Jedan od najpoznatijih hrvatskih kuhara Mate Janković na svom je Facebooku ovih dana izrazio bojazan da će se obala, ne promijeni li se nešto, uskoro prometnuti u top destinaciju za siromašnu Europu.

"Čitam danas nekoliko tekstova o našem turizmu. Hrvatski je turizam, htjeli mi to priznati ili ne, loš. Hoteli od 5 zvjezdica su još uvije rijetkost kao i dobri popratni sadržaji. Restorani su ispodprosječni do osrednji. To što se lovimo nekolicine imena na Jadranu poput Monte, Pelegrini i Boškinac i to što i to što ih uz dodatak nekolicine možemo sve nabrojati dokaz je turističke impotencije", napisao je Janković.

"Kadar nam odlazi u inozemstvo, npr. Od 10 konobara s kojima sam surađivao u najboljim likalima Opatije, 8 ih je otišlo iz Hrvatske u kasnim tridesetima. 'Hrvatski turizam' je jebe*i oksimoron i musaka sastavljena od apartmana u ružnim kućama, koncesioniranim plažama sa gusto nabijenim ležaljkama da ne bi slučajno netko stavio ručnik negdje te restorana i barova u kojima caruje loša hrana, loš servis i jelovnici koje je prevodio Google translate", naveo je on.

Osvrnuo se i na omjer cijena i kvalitete ponude.

"O cijeni ne želim pričati, te ako je sve dobro, platiti nije problem. Problem je što je uglavnom loše te je i onda cifra na računu velika", istaknuo je on.

"Jadran polako, ali sigurno postaje megafriteza za EU sirotinju koja će s porastom standarda u vlastitoj zemlji otići na atraktivnije destinacije. I još jedno, igrali smo finale prvenstva, ali svatko tko misli da duge lopte Modrića i obrane Subašića mogu dovesti turiste koje ovo nabrojano može zadržati je idiot", zaključio je kuhara Mate Janković.

Popularni Članci